Samsun'da belediyeler, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için harekete geçti. Belediyeler, erzak kolileri, alışveriş kartları ve iftar için sıcak yemek destekleri ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak.

Atakum, Canik, Tekkeköy, Terme, Salıpazarı, Çarşamba, 19 Mayıs, Kavak, Bafra, Vezirköprü, Alaçam, Yakakent ilçelerinde belediyeler, ihtiyaç sahipleri için hazırlıklarını yaptı. Belediye başkanları ise Ramazan ayında yapılacak destek ve yardımları, Samsun Medya Grubu'na açıkladı.

cemil-deveci-atakum.jpg

'AÇ VE AÇIKTA KİMSE KALMAYACAK'

Atakum Belediye Başkanı Cemil DEVECİ: Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' deyimi, bugünler için geçerli. Atakum Belediyesi olarak, ilçemizde ihtiyaç sahiplerinin; erzak kolileri, sıcak yemek destekleri ve Gıda Bankamız ile yanlarında olacağız. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. İki kez erzak kolisi için ihaleye çıktık. Ancak bu ihalelere kimse girmedi. Gıda fiyatlarının artması nedeniyle ihaleye girmek istemediler. Ama biz yetkimizi kullanarak, İhale Kanunu'nda bulunan 21F'den bu ihaleyi de ihtiyaç sahiplerimiz için yapacağız.

ibrahim sandıkçı-canik.jpg

'KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK'

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI: Ramazan ayında Canik ilçemizde 5 bin kişiye erzak kolisi dağıtacağız. Bunun yanı sıra, 3 bin kişiye 150 ile 500 TL limitli market kartları verilecek. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine hem iftar için sıcak yemek, hem de sahur için kahvaltı desteği vereceğiz. Bununla birlikte ihtiyaç sahiplerine ekmek için markalar da verilecek. Canik Belediyesi olarak, Ramazan ayında kimseyi mağdur etmeyeceğiz. İlçemizde 12 aydır ihtiyaç sahiplerine zaten sıcak yemek desteği verildi, verilmeye de devam ediyor. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturalarını da ödüyoruz.

hasan togar-tekkeköy.jpeg

'HIZIR GİBİ YETİŞECEĞİZ'

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR: İlçemizde bu Ramazan ayı için ihtiyaç sahiplerine 6 bin erzak kolisi ve market kartı ve iftar için sıcak yemek desteği vereceğiz. Hazırlıklarımız tamam. Geçen Ramazan ayında sosyal destek ve yardımlarda aktif olarak çalıştık. Bu Ramazan ayında da yine ihtiyaç sahiplerimizin hepsine hızır gibi yetişeceğiz.

halit doğan-çarşamba.jpg

'YANLARINDA OLACAĞIZ'

Çarşamba Belediye Başkanı Halit DOĞAN: Ramazan ayında 750 aileye market kartı, ihtiyaç sahipleri için de bin 300 adet erzak dağıtımı yapacağız. Ayrıca ihtiyaç sahipleri ve öğrenciler için Ramazan ayı boyunca, iftarda Çarşamba Belediyesi Aşevi’nden sıcak yemek verilecek. Hastanede acil hastası olan refakatçilere de aşevinde hazırlanan çorbalar ikram edilecek. Bu mübarek ayda hemşehrilerimizin yanında olacağız.

halil akgül-salıpazarı.jpg

'RAMAZAN BOYUNCA DESTEK OLUNACAK'

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL: Ramazan ayı için ihtiyaç sahiplerinin tespitini yaptık. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Desteklerimiz, Ramazan ayı boyunca devam edecek. Belediye olarak bin adet erzak dağıtacağız. Bununla birlikte yardımseverlerimiz ile işbirliği içinde olacağız ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız.

ali kılıç-terme.jpg

'ERZAĞI BİTENE TAKVİYE YAPILACAK'

Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ: İlçemizde ihtiyaç sahipleri için 3 bin erzak paketi adreslere teslim edilecek. Bunun dışında ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlı ailelere sıcak iftar yemeği götürülecek. Ramazan ayında Terme ilçesinde ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaş ve aile desteksiz kalmayacak. Erzağı bitene erzak takviyesi yapılacak. Bu konuda hassas bir çalışma yürütülecek. Belediyemiz ile irtibata geçen herkese gerekli destek verilecek.

osman topaloğlu-19 mayıs.jpg

'GÖNÜLLER HOŞ EDİLECEK'

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman TOPALOĞLU: Ramazan ayında bin 500 aileye gıda desteği vereceğiz. Sosyal Yardımlaşma ve belediyemiz, Ramazan ayında çok hassas olacak. Gönül belediyeciliği kapsamında ilçemizde ihtiyaç sahiplerinin gönlünü Ramazan ayında hoş tutacağız. Erzak dağıtımı sonrası oluşabilecek farklı taleplere de kayıtsız kalınmayacak.

ibrahim sadık edis-vezirköprü.jpg

'KİMSEYİ DARDA BIRAKMAYACAĞIZ'

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS: Ramazan ayında iftar çadırımız açık olacak. Kuracağımız çadırda iftar saatinde hem vatandaşlarımıza hem ihtiyaç sahiplerine yemek ikramı yapılacak. Bununla birlikte evlere de yemek desteğimiz ulaştırılacak. İlçemizde 5 bin gıda erzak paketinin dağıtımı yapılacak. Ramazan ayında belediyemize başvuran ihtiyaç sahiplerine, destek vereceğiz. Kimseyi darda bırakmayacağız.

ibrahim sarıcaoğlu-kavak.jpg

'KOL KANAT GERECEĞİZ'

Kavak Belediye Başkanı İbrahim SARICAOĞLU: Ramazan ayı boyunca 200 ailenin evine iftar yemeği götürülecek. Bin 500 adet erzak paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Zorda, darda olanı; kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Pandemi boyunca ilçemizde ihtiyaç sahiplerimize ve hastalarımıza sıcak yemek destekleri sağladık. Bu desteklerimizi Ramazan ayında da sürdürerek, vatandaşlarımıza kol kanat gereceğiz.

hamit-kilic-bafra.jpg

'ERZAK KOLİLERİ DAĞITILACAK'

Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ: Aşevimizde günlük bin 200 kişiye sıcak yemek desteği sağlanacak. 21 merkez mahalle, 118 kırsal mahallemizde; perşembe gününden itibaren 5 bin adet erzak kolisinin dağıtımı başlatılacak. Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerine de Ramazan ayı boyunca sıcak yemek desteği sağlayacağız.

ilyas-acar-alaçam.jpg

'65 MAHALLEYE YARDIMLAR GİDECEK'

Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR: İlçemizde Ramazan ayı için ihtiyaç sahipleri ve şehit ailelerimize 65 mahallede, bin 500 erzak kolisi dağıtacağız. Belediyemizin imkanları dahilinde, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerimizin yanlarında olacağız.

hüseyin kıyma-yakakent.jpg

'BİN 500 HANEYE KOLİSİ'

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA: Belediye olarak, Ramazan ayıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde yaklaşık bin 500 haneye, gıda kolisi dağıtmayı planlıyoruz.

Haydar ÖZTÜRK