"Mübadelenin 101. Yılı" etkinliğinde bir araya gelen AK Parti, CHP ve İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının samimiyeti geceye damgasını vururken, bu birliktelik tablosu Türkiye'ye örnek gösterildi

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği "Mübadelenin 101. Yılı" etkinliğinde, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü ve İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci'nin ortaya koyduğu samimi birliktelik "Siyasette özlenen tablo" olarak nitelendirildi. İlkadım ilçesindeki Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de telefonla bağlanması gecenin sürprizi oldu.

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı adayı AK Partili Halit Doğan ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü, birbirlerine sarılarak, başarı dileklerinde bulundu.

Samsun sahillerinde yaz hareketliliği! Hazırlıklar devam ediyor Samsun sahillerinde yaz hareketliliği! Hazırlıklar devam ediyor

Halit Doğan ile İmren Nilay Tüfekci de birbirlerine başarı diledi. Bu arada, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Öncü ile birlikte ele ele tutuşarak, geleneksel Selanik yöresi halayını çekti.

AKŞENER SÜRPRİZİ

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun etkinliğine telefonla bağlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, törene katılanlara şöyle seslendi;

"Mübadil torunu olarak aranızda olmak benim için çok büyük onur. Sesimin orada duyulmasına çok mutlu oldum. İmren de hem kendi kızım gibi, hem de mübadil ailesinin mensubu. Ben oradaki arkadaşlarımıza, yerel seçimlere giderken İmren kızımıza destek olmalarını ve sahip çıkmalarını istiyorum. Yarın her seçimde 'bunlar birbirilerini tutarlar, bu yapılar birbirlerini sever sayar' derler, bize de o gözle bakarlar. Bir toplantıda bir siyasi 'balkan kökenli kardeşlerimiz' dedi. Ayrıca biz oraları müslümanlaştırmak, Türkleştirmek için gönderilmiş özbeöz Türkmen ailelerin çocuklarıyız. Bir mübadil kızını Samsun'daki mübadil kardeşlerime emanet ediyorum."

DOĞAN'DAN STK VURGUSU

Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Halit Doğan, "Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun önemli bir etkinliğine, CHP ve İYİ Parti büyükşehir belediye başkan adaylarıyla birlikte katılım sağladık. Çok yoğun bir katılım var. İnsanların sivil toplum kuruluşlarını nasıl sahip çıktığını da burada görmüş oluyoruz" dedi.

DUYGULU BULUŞMA

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü de "Tüm hemşehrilemizle tek tak kucaklaştık, selamlaştık. Atalarımızın 100 yıl önce geldiği topraklarda zaman zaman böyle organizasyonlarda bir araya gelmek hem mutlu ediyor, hem de duygulandırıyor" diye konuştu.

İLGİ GÖRMEK MUTLU EDİYOR

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci ise şunları söyledi: "Samsun'daki Balkon Türkleriyle genel seçimlerden başlayan bir yolculuktu. Hala da devam ediyor. Yerel seçim dönemindeyiz. Ben burada ailemle beraberim. Hepimiz aynı topraklardan gelen has Türkleriz. Ailemle beraber olduğum için çok mutluyum. Dolu dizgin bir yarıştayız. Rekabet üst safhada ama burası bizim ev sahibi olduğumuz bi yer. Yoğun ilgi görmek de bizi çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor."

BİRLİĞİMİZ BOZULMASIN

Bu arada gece katılan Canik Belediye Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı da, "Her yıl olduğu bu yıl da katılıp hemşehrilerimizle hasbihal etmek için bugün buradayız. Buradaki mübadil hemşehrilerimiz, o gün Balkanlarda o bölgenin fethi için koşturan, oraları yurt yapabilme anlamında mücadele veren beylerin fatihlerin torunlarıyla bir aradayız. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" dedi.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.