Çarşamba Şeker Fabrikası içinde bulunan makinaların başka fabrikalara nakledildiği gündeme geldi. Yaklaşık iki yıldır hizmete girmesi beklenen fabrikada yaşanan yeni gelişme, muhalefet parti il başkanları ile Terme Ziraat Odası Başkanı'nın tepkisini çekti.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, konuyla ilgili Samsun Medya Grubu’na yaptığı açıklamada Şeker Fabrikası'nın gözden çıkartıldığını söylerken, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, fabrikanın içinin boşaltıldığını öğrendiklerini belirtti. Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen de açılacağı söylenen fabrika konusunda kandırıldıklarını ifade etti. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise fabrikanın açılmayacağını bu nedenle makinelerinin başka yerlere taşındığını kaydetti. 

SAMSUNLULAR OYALANDI

CHP Samsun İl Başkanı Fatih TÜRKEL: Şeker Fabrikası bugün açılacak yarın açılacak denilerek Samsunlular oyalandı. Şeker Fabrikası’nın önce 850 dönümlük yeri OSB'ye devredildi. Şimdi de fabrikanın makinaları parça parça diğer fabrikalara kaçırıldı. Yine öğrendik ki, lojmanları da TOKİ’ye devredildi. Üzülerek görüyoruz ki iktidar Şeker Fabrikasını gözden çıkarttı. Fabrikanın kapısına kilit vuruldu.

VERİLEN SÖZ TUTULMADI

İYİ Parti İl Başkanı Hasan AKSOY: Fabrika için iki milletvekilimizle birlikte mücadele verdik. Açılacağına dair sözler aldık. Bugün gelinen noktada fabrikanın makinaları taşınıyor ve içi boşaltılıyor. Fabrikanın hizmete gireceği ile ilgili verilen söz tutulmadı.

BİZİ KANDIRDILAR 

Saadet Partisi İl Başkanı Salih ŞEN: Şeker Fabrikası konusunda kandırıldık. Biyokütle enerji santraline ait tepkilerin önünün perdelenmesi için Şeker Fabrikasını önümüze sürdüler. Fabrika için 100 milyon liraya ihtiyaç olduğu söylendi ve bunun, 20 milyonu gönderilerek revizyon yapıldı. Açılacağını söylediler ama açılmayacağını bile bile bizi kandırdılar. Fabrikada 64 bin 500 metrekarelik alan TOKİ’ye bedelsiz olarak devredildi. Şu an fabrikanın bütün faaliyetleri kapatılacak şekilde çalışmalar yürütülüyor."

13-şeker (3)

FABRİKA AÇILMAYACAK

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda ERGÜN: Fabrika açılmayacak. İki yıl önce 20 milyon liralık malzeme geldi ve malzemeler depoda tutuldu. Zaten fabrikanın içindeki malzemeleri de başka yerlere gönderiyorlar. Açılacak denilerek Biyokütle Santraline olan tepkileri azalttılar. Ancak geline süreçte çiftçileri ve bizleri kandırdılar. Fabrikayı söz vermelerine rağmen açmadılar. Şimdi de parça parça fabrikanın malzemelerini götürüyorlar. Bu fabrikanın açılmayacağını kanıtlayan gelişmelerdir. Üzüntülüyüz.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.