Samsun'da Atakum, Canik, Tekkeköy ve Terme belediyeleri, yeni eğitim öğretim dönemi için ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye ve giyim desteği verecek.

EĞİTİME TAM DESTEK

Canik Belediyesi Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, kırtasiye ve diğer okul ihtiyaçlarını karşılamaları için ailelere alışveriş kartı verdiklerini söylerken, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise ihtiyaç sahiplerine eğitim desteği vereceklerini açıkladı.

Belediye başkanları Samsun Medya Grubu'na ihtiyaç sahibi ailelere sağlayacakları eğitim desteği ile ilgili yaptıkları açıklamada şöyle konuştu:

'EKSİK KALMASINA İZİN VEREMEYECEĞİZ'

Eğitime destek veremeye devam edeceklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Okulların açılacak olması nedeniyle belediye olarak alışveriş kartları ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için kırtasiye desteği verdik. Yardımlarımıza devam edeceğiz. Kırtasiye desteğinin yanında evlatlarımızın elbise ve ayakkabı ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Yaptığımız toplantılarda ailelere, çocukların eğitim ihtiyaçlarının eksik kalmasına izin vermeyeceğimizi ve bu nedenle bize ulaşmalarını söylüyoruz" dedi. 

DESTEK VERECEĞİZ

Talepleri aldıklarını ve yardımların başladığını kaydeden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "İhtiyaç sahiplerine eğitim desteği vereceğiz. Bu yönde talepleri alıyoruz. Kırtasiye, giyim, giyecek gibi ihtiyaçların karşılanmasında PAYMER'de devreye girecek. Bu konuda hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına bizim aracılığımızla destek olmalarını talep ediyoruz. Veren el ile alan el arasında biz köprü olmak istiyoruz. Bu köprüde gönül bağı kurmak isteyen herkesi bu çağrımıza, bu davetimeze destek olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

HAZIRLIKLAR YAPILDI

Yardıma ihtiyqacı olan ailelerin çocuklarının yanlarında olduklarının mesajını veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Kırtasiye ve giyim konusunda belediyemiz ihtiyaç sahibi ailelere destek verecek. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık. Belediyemizin sosyal yardımlaşma birimine kayıtlı ailelerin okula yeni başlayan ve okula devam eden çocuklarına Tekkeköy Belediyesi olarak kol kanat gereceğiz. Başta kırtasiye olmak üzere giyim ihtiyaçlarınıda karşılayacağız" diye konuştu.

'İHTİYAÇLARI KARŞILADIK'

Desteklerin başladığının altını çizen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise şunları söyledi: "Eğitim öğretim dönemi öncesi ihtiyaç sahibi ailelere desteğimiz başladı ve ailelere ihtiyaç kartları dağıttık. Aileler bu kartlarla sadece kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Ailelerimize omuz veriyoruz. Çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Onların boyunlarını eğmemeleri ve dik durmaları için geleceğimize sahip çıkıyoruz. Belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına sağladığımız destek ile sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiriyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.