Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkılarak yerine üç ayrı binanın yapılacak olması, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen'in tepkisine yol açtı. İl başkanları, "Yıkılacak binanın yerinin boş kalacağını kendileri söyledi. Meclis üyelerini kandırarak, iyi niyetleri kötüye kullandılar" diyerek  tepki verdi. 

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, yıkılacak binanın yerinin ticaret alanına çevrildiğini ve buraya üç ayrı bina yapılacağının ortaya çıktığını belirterek, "Mustafa Demir alanın boş kalacağını ve buranın Saathane Meydanı ile birleştirileceğini söyledi. Meclis üyeleri de bunun için kabul oyu verdi. Ancak, Mustafa Demir onayı aldıktan sonra projeyi değiştirerek, oraya 3 bina kondurdu. Hem meclis üyeleri hem de Samsun kandırıldı" dedi. İYİ Parti İl Başkanı Aksoy da "Boş bırakılacak dediler ama tam tersini yaptılar." açıklaması yaptı. Saadet Partisi İl Başkanı Şen ise Saathane Meydan Projesi'nde, hizmet binasının yıkılacağı yere, üç ayrı binanın yapılması ile ilgili bir detay olmadığını kaydederek, "Bunu hile ile sonradan koydular" diye konuştu.

İl başkanları, hizmet binasının yerine 3 ticari yapının inşa edilecek olmasına tepkilerini şöyle dile getirdi:

29-türkel (1)-2

'BOŞ KALACAK DEDİLER'

CHP İl Başkanı Fatih TÜRKEL: Meclis üyelerini ve Samsun'u kandırdılar. Alanı boş bırakacağız, tarihi doku ile uyumlu olacak dediler, sonra da bunu değiştirdiler. Büyükşehir Belediyesi, Samsun'un yeşil alan ve arazilerine müflis tüccar mantığıyla bakıyor. Orada bir çevre düzenlemesi beklerken, üç binanın yapılacağı ortaya çıkıyor. Yıkılacak binanın yeri boş kalacak diyerek meclisin oy birliği ile kabul oyunu alıp, daha sonra oraya farklı bir plan yaparak meclis üyelerini kandırıyorlar. Belediye binasının yıkılarak yerine yapılacak üç binanın, Saathane Meydan'nın tarihi dokusu ile çelişeceğini düşünüyoruz. Hem binayı yıkıp hem de yerine üç ayrı bina dikmek Samsun'un geleceğine ihanettir.

'İYİ NİYET, KÖTÜYE KULLANILDI'

İYİ Parti İl Başkanı Hasan AKSOY: Yıkılacak binanın yerinin boş kalacağını kendileri söyledi. Ama görüyoruz ki yine ben yaptım oldu anlayışı ile hareket edilerek, meclis üyelerinin iyi niyeti kötüye kullanıldı. Boş kalacak diyerek yetkiyi alıp, sonra da oraya üç bina yapılması ile ilgili kandırdıkları meclis üyelerinden yine yetki istediler. Millet İttifakı meclis üyeleri bu uygulamaya ret oyu verdi. Çünkü, bu konuda meclis üyeleri yanıltıldı. Boş bırakılacağı söylenen yere üç bina dikeceksen, mevcut binayı neden yıkıyorsun. Kaldı ki belediye, farklı yerlerde kiraladığı binalarda hizmet verecek. Bu masraf neden yapılıyor. Yapılanı doğru bulmuyoruz.

'ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİLER'

Saadet Partisi İl Başkanı Salih ŞEN: Bunu alışkanlık haline getirdiler. Ben yaptım oldu anlayışı Büyükşehir Belediyesi'nde kural haline geldi. İmar mevzuatındaki bazı eksiklikleri hile yolu ile değiştirerek oy birliği ile yapılmış gibi gösteriyorlar. Önceden söylenen sözler ile sonradan yapılan uygulama birbiriyle çelişiyor. Bu alışkanlıktan vazgeçilmesi ve hizmetlerin kamu yararına dönüştürülmesi gerektiğini söylüyorum. Saathane Meydanı Projesi içinde böyle bir ticaret alanı yoktu, bunu sonradan eklediler. Meclis üyelerini kandırdılar.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.