Samsun’da Demirören Haber Ajansı, sözleşmeli muhabirlik yapan Zeynep Irmak Öcal anne olduğu ve süt izni isteyeceği gerekçesiyle işten çıkarıldığını öne sürdü.

Öcal, aralık ayında bebeğini dünyaya getirdikten sonra nisan ayında işe dönmeyi planladığını ancak DHA Genel Müdürü tarafından, "Sen anne oldun, sahada aktif görev yapamazsın, süt iznin olur" denilerek işten çıkarıldığını öne sürdü. Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Öcal, açıklama yaptı.

"KLAVYEM BANA YABANCI OLDU"

Bir gazeteciyim, bu işi her daim severek yaptım. Hedefimde ise her dair daha iyisini yapmak oldu. Çalıştığım her kurumla bir aile oldum” diyen Öcal, "Şimdi öyle bir şeyin içine düştüm ki, yıllarca haber yazdığım klavye bana yabancı oldu ve ne yazacağımı bilemiyorum. DHA’da 2.5 yıldır telifli muhabir olarak çalışıyorum. Ancak tam mesai ile gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Hem muhabirlik hem canlı yayınlar hem de redaktör olarak görev yaptım. Muhabir arkadaşlarımın haberlerini ulusala taşımak için kendi haberimden ayırt etmeden düzenledim, ama meğerse bunların hiçbiri görülmemiş” ifadelerini kullandı.

"İŞİME DÖNMEYİ PLANLIYORDUM"

Aralık ayında anne olduğunu belirten Öcal, "Bu süreçte izne ayrıldım ve Nisan ayında işime dönmek için plan yapıyorken, bugün anne olduğum için işime son verildi. Nedeni ise ‘Siz anne oldunuz, süt izniniz olacak. Sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur’ gibi türlü türlü akla mantığa uymayan sadece varsayımlara dayanan bahaneler. Gelinen bu noktada ne diyeceğimizi de bilemiyorum. Evet ben anne oldum ama siz insan olamadınız” dedi.

DHA TEMSİLCİSİ İSTİFA ETTİ

Öcal’ın işten çıkarılmasına tepki gösteren DHA Sinop Temsilcisi Deniz Özen de yayınladığı videolu açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öcal'ın paylaşımın ardından. #CinsiyetçiDHA ve Zeynep Irmak Öcal hashtagleri açıldı ve konu sosyal medyada gündem oldu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.


WhatsApp Image 2022-04-12 at 14.31.31.jpeg

WhatsApp Image 2022-04-12 at 14.29.03.jpeg

WhatsApp Image 2022-04-12 at 14.30.12.jpeg