Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nin imar planı değişikliğine ilişkin işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada, Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiğini açıkladı.

TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, İlkadım ilçesi Adnan Kahveci Parkı'nda kıyı kanununu ve bu kanunda yer alan dolgu alanlarına dair kanun maddelerini, mekansal planlar yönetmeliğinin parklara dair yönetmelik maddelerini hiçe saydığını öne süren Şener şunları söyledi:  "Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 19.10.2021 tarih ve 422 sayılı kararı ile park alanının kaldırılarak belediye hizmet alanı kullanımı oluşturulmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından açılan 2 davada da Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. 3. İdare Mahkemesi'nde açılan davada oy çokluğu verilen yürütmenin durdurulması isteminin reddi kararına Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz edildi. Yapılan itirazda, mevzuata açıkça aykırılıklar dava dilekçesinde belirtilmiş ve bilirkişi raporu ile tespit edilmiş olmasına rağmen yürütmeyi durdurma kabul kararı verilmemesinin telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracağı ileri sürülerek kaldırılması ve yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verilmesi' talep edildi." 

YÖNETİME ÇAĞRI

Büyükşehir Belediye Başkanlığı yönetimine çağrıda bulunan Şener, "Böylelikle Türk Milleti adına hüküm veren Yargı ikinci kez, Alo 153 Kent Yönetim Merkezi binasının yürütmesini durdurdu. Artık Samsun Büyükşehir Belediyesi yönetimini hukuka duyarlılığa ve uyarlılığa, bu ve bunun yanında bulunan İlçe Otobüs Terminali'nin ve bunlara bağlı oluşturulmaya çalışılan beton zeminlerin alanda yarattığı yeşil alan katliamlarını durdurmaya davet ediyoruz" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.