İlkadım Belediye Meclisi, bazı meclis üyelerinin aile kontenjanından işe alınan personel ve maaşlarını karara bağlamak için olağanüstü toplandı. AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz, gruplarının toplantıya katılmayacağını belirttikten ve tepkisini dile getirdikten sonra salonu terketti.

İLGİNÇ OYLAMA 

İlkadım Belediyesi'ne sözleşmeli personel olarak alınan bazı meclis üyelerinin akrabalarına verilen kontenjan ve maaşlarının onaylanması için, belediye meclsi olağanüstü toplantı yaptı. Toplantıda akrabaları belediyeye işe giren meclis üyelerinin tamamı hazır bulunurken, AK Parti Grubu üyeleri ise olağanüstü oturuma katılmadı. 5393 sayılı Belediye Kanunun 27. maddesi gereğince akrabaları işe alınan meclis üyelerinin, oylamalara katılamayacak olması nedeniyle, olağanüstü toplantıda ise bu konuda ilginç bir yola başvuruldu. İşe alınanlar arasında yer alan akrabaların maaş oylaması, gruplara ayrılarak gerçekleştirilirken, grupta akrabasının ismi yer alan meclis üyesi ise toplantı dışına çıkartılarak, oylamaya katılmaması sağlandı.

"ADALETLİ BULMUYORUZ"

Gerçekleşen olağanüstü toplantıya tek başına katılan AK Parti Grupbaşkanvekili Serkan Akyüz, oturumda yaptığı konuşmada sözleşmeli personel alımı ile ilgili izlenen yolu eleştirerek, "AK Parti'yi temsilen Grup Başkanvekili olarak toplantıya katılıyorum. Diğer arkadaşlarımız toplantıya katılmayacaklar. Sözleşmeli personel listelerinin görüşüleceği olağanüstü toplantıya bu konuda tutumuz başından beri ne ise, aynı tutumuzu devam ettirdiğimizi belirtmek istiyorum. Bizler dava konusu da ettiğimiz bu sözleşmeli personel alımını usul ve esas yönünden adaletli bulmuyoruz. Fakat kimsenin alacağı maaş ile ilgili de derdimiz yoktur. Bizim derdimiz belediye başkanının adaletten uzak, İlkadım ilçesinde yaşayan 350 bin kişiyi hiçe sayarak kayırmacı bir tutum sergileyerek, kişisel çıkarlara yönelik yetkilerini kullanmasıdır" dedi ve salondan ayrıldı. 

OY ÇOKLUĞUYLA ONAYLANDI

Yapılan olağanüstü toplantıda, sözleşmeli personel maaşlarının onaylanması ile ilgili komisyon raporlarının hazırlanması için 45 dakika ara verildi. Ara sonrası komisyon raporları okunurken, sözleşmeli personel listesinde akrabaları bulunan meclis üyeleri salon dışına çıkartılarak oylama yapıldı. Oylamada, sözleşmeli personel olarak alınan isimler ve maaşları oy çokluğuyla onaylandı.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.