Samsun eski Mimarlar Odası Başkanı ve 47. Dönem Merkez Yürütme Kurulu üyesi Memişoğlu, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkılacak olmasını ve hizmet binası olarak kiralanan yerleri eleştirerek, duruma tepki gösterdi. Memişoğlu, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkımının, 80 milyon TL'lik kamu zararına yol açacağını öne sürdü.

'DOĞRU BULMUYORUM'

Memişoğlu, hizmet binasının yenisinin yapılmadan yıkılmasını doğru bulmadığını belirterek, "Henüz ekonomik ömrünü tamamlamamış ve kullanılabilir durumda olan Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının, yıkılmasından kaynaklı kamu zararı olan 60 milyon lirayı da katarsak, bu keyfi planlamanın Samsun halkına maliyeti en az 80 milyon Türk lirasının üzerindedir. Bu kamu zararıdır. Yenisini yapmadan kiralık ve de üstelik tamamlanmamış karkas binalara azımsanamayacak kiralar ödeyerek, onları tamamlamak için kaynak harcamak kamu yararına mıdır" dedi.

'KEYFİ PLANLAMA'

Yapılacak yıkım nedeniyle hizmet binası olarak kiralanan yerlere de eleştiri getiren Samsun eski Mimarlar Odası Başkanı ve 47. Dönem Merkez Yürütme Kurulu üyesi Memişoğlu, şöyle konuştu:

"Kiralanan özel kişiye ait binanın kira maliyeti aylık 90 bin TL olduğu biliniyor. Vergileriyle beraber bu 110 bin TL'yi bulur. Yıllık 1 milyon 300 bin TL'ye, en iyimser tahminle yeni Büyükşehir Hizmet Binası 3 yılda yapılsa, kira maliyeti de kira artışlarıyla birlikte tahmini en az 6 ila 7 milyon lira arası olur. Binaya yapılacak ek altyapı masraflarını saymıyorum. Tahsis edilen eski hizmet binalarının tadilatı da yaklaşık 25 milyon liradan aşağı değildir. Sonuç olarak geçici olarak kullanılacak binaların Samsun halkına toplam maliyeti en az 30 milyon TL'nin üstünde. Bunun üzerine, henüz ekonomik ömrünü tamamlamamış ve kullanılabilir durumda olan Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının, yıkılmasından kaynaklı kamu zararı olan 60 milyon lirayı da katarsak, bu keyfi planlamanın Samsun halkına maliyeti en az 80 milyon Türk lirasının üzerindedir."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.