Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden çığır açacak uygulama: 'JobSocia' Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden çığır açacak uygulama: 'JobSocia'

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Samsun Şubesince yapılan açıklamada, "İlimizde depremin kuvvetli olarak hissedildiği yerler gelen sismik dalganın genliğini yükselttiği yani, yeraltısuyu seviyesinin yüksek olduğu alüvyon sahalar ve yumuşak kil zeminlerdir" denildi

SAMSUN'DA TOKAT DEPREMİ NEDEN ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ? 

İşte o açıklama; 

Tokat ili Sulusaray ilçesinde 18.04.2024 tarihinde saat 18.11’de meydana gelen Mw=5.6 büyüklüğündeki deprem, Buğdaylı fayı üzerinde (Ovacık-Artova arası) Tekkeyeni köyü   40.0513 35.9812 koordinatlarında 6 km. derinlikte meydana gelmiştir.  

Buğdaylı fayı Kuzey Anadolu fay zonundan bağımsız bir faydır. Samsun ilinde de hissedilen deprem sonucunda oluşan artçı depremler devam etmektedir. Oluşan artçı depremlerin Tokat ili Sulusaray ilçesine bağlı Gümüşsu, Tekkeyeni. Buğdaylı, Ballıkaya, Dutluca ve Arpacıkaraçay köyleri civarında olduğu görülmektedir. 
İlimizde depremin kuvvetli olarak hissedildiği yerler gelen sismik dalganın genliğini yükselttiği yani, yeraltısuyu seviyesinin yüksek olduğu alüvyon sahalar ve yumuşak kil zeminlerdir. 

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.