Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen fener alayı yürüşü renkli görüntülere sahne oldu. Protokol üyeleri ve binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyüp, marşlar söyleyerek gurur ve heyecanı bir arada yaşadı.  

SAMSUN'A ÖZEL GURUR

19 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikle günler öncesinden başladı.  1919 metrelik bayrakla yapılan yürüyüşün ardından İlkadım ilçesindeki DSİ önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden fener alayı yürüyüşünde protokol üyeleri ve binlerce kişi, bayram coşkusunu yaşamaya devam etti. Yürüyüşte Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Gençlerimizdeki coşkuyu görüyoruz. 19 Mayıs Samsun'da bir başka yaşanır. Yürüyüşe katılan gençlerimiz ve halkımızın yanı sıra balkonlardan da vatandaşlarımız coşkuyu yaşıyorlar. Bayramı dolu dolu yaşıyoruz. Halkımızın coşkusunu görüyoruz. Bu Samsun'a özel, Samsun'un daha büyük gururla yaşadığı bir coşku. Bu manada gerçekten kendimi çok mutlu hissediyorum. Samsun'da yaşayanların da aynı mutluluğu aynı hazzı yaşadığını görüyorum. Samsunlu hemşerilerimin tekrar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" dedi.

O RUH HALEN YAŞIYOR

Yağmura rağmen büyük katılım ve coşku olduğunu dile getiren Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, "Bu yağmur bizim meşalelerimizi söndüremez. Bu coşkuyu insanlar çok güzel sahipleniyor. Bu bizim açımızdan çok güzel. O coşkuyu hissedebiliyorsunuz. 104 yıl geçmesine rağmen Samsun'da o ruhun hala yaşadığını görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞLANGIÇLARIN ŞEHRİ SAMSUN

"Bu şehrin bir evladı, milletvekili olmak çok büyük gurur vesilesi" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, "Milli Mücadele'nin başladığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adım attığı, milli mücadelenin başladığı ve Anadolu'ya bu ışığın yayıldığı şehir burası. Büyük başlangıçların şehri Samsun. Dolayısıyla bizde yine aynı ruhla içimizdeki aynı heyecanla bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Ama asıl yarın tüm Türkiye'nin gözü Samsun'da olacak. Bütün ülkenin kalbi Samsun'da atacak. Milletimize memleketimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

SAMSUN İLKLERİN ŞEHRİ

Kutlamalara katılan Samsunlulara teşekkür eden AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, "Muhteşem bir görüntü var. Siz de bunu ekranlara yansıtıyorsunuz. Kanal S'ye de bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Samsun ilklerin şehri ve kurtaran bir şehir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla birlikte ayak basmış olduğu, kurtuluş meşalesini yakmış olduğu şehrin bir milletvekili olmaktan da gurur duyuyorum. Aziz milletimizin bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu

GENÇLERİMİZ DEVLETİ GELECEĞE TAŞIYACAK

MHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal da şunları söyledi: "Gazi Mustafa Kemal Paşa ve ekibinin başlattığı yürüyüşü gençlerimiz devralarak, Türkiye Cumhuriyeti devletini geleceğe taşıyacaklar. Türk devletini muassır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacaklar. Biz buna inanıyoruz. Bu şuurla vekillik yapıyoruz. Çok gururluyum."

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.