Kunduz Dağı ve Vezirköprü arasında Havza, platonik ve dağlık alanlar olmak üzere üç morfolojik ünite ayırt edilebilmektedir. Dağın yüksekliği 1100-1500 metre arasındadır. kunduz dağının en yüksek yeri ise 1791 metre ile Keltepe diye adlandırılan bölümdür. Kunduz Dağı Samsuna 115 kilometre uzaklıkta bulunmakta Havza'ya 20, Merzifon'a 40, Amasya'ya ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yemyeşil bir bitki örtüsüne sahiptir. Dağın ortasından geçen akarsuyla gelen ziyaretçilerde hayranlık bırakır.

KUNDUZ ORMANLARI 1.png

Ormanda yaban hayatın en zarif canlıları olarak bilinen geyiklerin doğal ortamla özdeşleşerek üretimlerinin sağlandığı nadir çiftliklerden olan geyik üretme çiftliği de Kunduz ormanında bulunmaktadır. Kunduz Ormanlarında çok sayıda geyik izleme keyfini yaşayabilirsiniz.

KUNDUZ ORMANLARI 3.png

Kunduz Ormanları 30 hektarlık bir alan içerisinde, derenin geçtiği kamp alanına ev sahipliği yaparak ziyaretçilerine kamp imkanı sağlıyor. Ziyaretçiler kendi çadırlarını kurarak ormanın keyfini çıkarabiliyor. Her sene çeşitli festivallere ev sahipliği yapan Kunduz ormanları, özellikle yerli turistlere ev sahipliği yapıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

KUNDUZ ORMANLARI 2.png