Yıldızeli ilçesinde meydana gelen kar yağışının ardından karla mücadele ekiplerinin çalışmaları ile birlikte kapanan yolların tamamına yakını tekrar ulaşıma açıldı.
Yıldızeli Kaymakamlığı Özel İdare ekiplerinin karla mücadele çalışması sonucunda kapanan yolların tamamına yakını açılarak ulaşımda meydana gelebilecek herhangi bir aksaklıkta ortadan kaldırılmış oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Ahmet Can Pınar, “İlçemizde geçen hafta meydana gelen yoğun kar yağışı sonrasında 118 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Aynı gün içerisinde kar yağışının kesilmesinin ardından kriz masasına gelen ihbarları değerlendiren karla mücadele ekiplerimiz hemen çalışmalarına başladı. İlk olarak hasta, cenaze ihbarı ve yolda kalanların imdadına yetişen ekiplerimiz daha sonrasında ise özellikle diyaliz hastası olan köylerde ve taşımalı eğitimin yapıldığı bölgelerde çalışmalarına devam etti. Karla mücadele de ekiplerimiz ilk gün köy yollarının yaklaşık yüzde 70’lik bir kısmını açtık. Daha sonraki günlerde devam eden çalışmalarımız ile yer yer 1 metreyi geçen kar kalınlığının bulunduğu köylerimizde gece gündüz çalışmalar devam ederek bugün itibariyle köy yollarımızın tamamına yakınını ulaşıma açmış bulunuyoruz. Bazı yüksek kesimlerde meydana gelen tipi ve sürgün nedeniyle aniden kapanan yollarımız olabiliyor. Yine bu bölgelerde de karla mücadele çalışmalarımız ara vermeden devam ediyor.” dedi.