Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı çerçevesinde spor etkinlikleri başlatıldı.

Etkinliklerin startı Seyrantepe Spor Kompleksi sentetik futbol sahasında düzenlenen törenle verildi. Törenin açılışına Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Serkan Bayhan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Metin Direk ile Serkan Batur, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde, vatan hainlerinin harekete geçtiğini söyledi. Demir, “O gece, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş. Kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizi gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi ise minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, Wushu, Karate, Cimnastik ve Kick Boks gösterileri düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programları Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa spor etkinlikleri devam edecek.