Samsun'da kuyumculuk yapan Yücel Özden, altında dalgalanmaların devam edeceğini vatandaşların k altından çok mücevhere yatırım yaptığını belirterek, "Altında mutlaka zikzaklar olacaktır. Alacağımız ve satacağımız yeri belirlememiz lazım" dedi. 

YATIRIMA YÖNELDİ
Altın, gümüş ve benzeri ürünlerin fiyatındaki yükseliş ile doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmamasından dolayı pırlanta ve diğer mücevher taşlarının fiyatlara yatırım da arttı. Samsun'da üç nesildir kuyumculuk yapan Yücel Özden altının yatırım aracı olmaktan yavaş yavaş çıktığını belirti.

POPÜLER OLDU
 Bileziğin yerini külçe altının almaya başladığını belirten Özden, "Kuyumcular yavaş yavaş bilezik kısmını unutmaya başladı. Bileziğin gündemden düşmesine üzülüyorum. Takı alan vatandaşların satmaya yönelmelerinden çok keyifle takmalarını tavsiye ederim. Mücevher sektörü günümüzün en popülerleri arasında bulunmaktadır. Tektaş pırlanta gibi ürünlerimiz de ön sırada yediden yetmişe hizmete sunuluyor. Büyük mücevher firmalarını kutluyorum. Pırlanta elmas tanıtımında vatandaş için iyi olduğunu düşünüyorum. Gündem daha çok pırlanta üzerine ağırlık kazanmış durumda. Herkes gönlünce alıp altınlarını kullanabilir " dedi. 

PANİK YAPMAYIN 
Pandemi sürecinde işlerin durgun olduğunu ve  yatırımcılarının paniğe düşmememsi gerektiğini ifade eden Özden, "Pandemi süreci dolayıısyla işlerimizde durgunluklarımız var. Vatandaşlar düğün sezonun  da mecburi ihtiyaç olan tektaş pırlanta alyans gibi ürünleri almak zorunda kalıyorlar onun dışında altına rabet çok fazla yok. En büyük hatamız bir şeyi zirvede olduğu zamanlar almayı tercih ediyoruz. Büyük yatırımcıların yaptırmak istediği de budur. Böyle durumda panik yapıyoruz. Altında mutlaka zikzaklar olacaktır. Alacağımız ve satacağımız yeri belirlememiz lazım" diye konuştu. 

Esra VURAL