Samsun Otizmli Çocuklar Derneği ve Engelliler Federasyonu Otizm Farkındalık Günü dolasıyla Atakum Gençlik Merkezi'nde eğitim semineri gerçekleştirdi.

WhatsApp Image 2022-04-04 at 15.08.57.jpeg

Seminere AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Aytaş ve Atakum AK Parti İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek ve üniversite öğrencileri katıldı.

WhatsApp Image 2022-04-04 at 15.09.13.jpeg

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı ZİÇEV Uzman Öğretici Birgül Tekin ve Samsun Engelliler Federasyonu Başkanı ve Gönüllü Eğitmeni Mehmet Akbulut katılımcılara otizmli çocuklara nasıl davranılması gerektiği ve otizmin sebepleri hakkında bilgiler verdi.

Seminerde uzman öğretici Birgül Tekin yaptığı açıklamada "Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan bir nöro-gelişimsel bir farklılıktır. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir. 1980'li yıllarda 1600 çocuktan 1 tanesi otizmli, 2000'li yıllarda 500 çocuktan 1 tanesi otizmli ve günümüzde 54 çocuktan 1 tanesi otizmli oluyor. Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nöro-gelişimsel bozukluktur ve dünya nüfusunun yüzde 1'ni etkilediği düşünülmektedir ve erkek çocuklarda görülme sıklığı kız çocuklarına göre 5 kat daha fazladır" diye konuştu.


WhatsApp Image 2022-04-04 at 15.08.35.jpeg

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen otizmde farkındalık seminerinde konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ise "Otizmli çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Onların farkındayız ve her zaman yanlarındayız." dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.