Çalışan Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, kamu çalışanlarının sürekli artan enflasyon karşısında ezildiğini belirterek maaş artışlarında acilen yeniden bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti.

WhatsApp Image 2022-04-19 at 14.20.52.jpeg

'ZAM ARTIŞLARI ERİDİ'

Gül, yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında, “Son dönemde enflasyonun hızlı şekilde yükselmesiyle memurlar ve memur emeklileri sıkıntıları artmış durumdadırlar. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zam artışları enflasyona yenik düşmüş ve enflasyon karşısında adeta erimiştir. Memur ve memur emeklilerinin maaşları enflasyona yenik düşmüştür. Son aylarda artan yüksek enflasyon karşısında memur ve memur emeklilerinin alım gücü gün geçtikçe azalmaktadır" dedi.

'GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI'

Yetkililere çağrıda bulunan Gül sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Enflasyon farkının düzenli bir şekilde aylık olarak maaşlara yansıtılarak, kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi için çözüm odaklı adımların atılması gerekir. Çalışanları enflasyon karşısında koruyacak olan refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi, seyyanen zam, vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesi başta olmak üzere acil çözüm bekleyen diğer taleplerinin hayata geçirilmesi için biran önce önlem alınması ve acilen gerekli adımların atılması gerekir” diye konuştu.

Elçin ABDİK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.