Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, yaz sezonunda başlattığı asfaltlama çalışmalarını devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Alsancak ve Buluklu Mahallesi’ne 3 bin ton asfalt döküldü. Mahallerdeki çalışmaları mahalle muhtarlarıyla birlikte gezerek yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Çalışmaları planlı ve hızlı bir şekilde bitirerek Ramazan Bayramı öncesinde halkımızı toz ve topraktan kurtarmak istedik” dedi.

İlk olarak Alsancak Mahallesi’ni ziyaret eden ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Tuna, kaldırım çalışmasının ardından başlattıkları asfalt çalışmaları sonrasında insanların gece ve gündüz evlerinden çıkıp kaldırımlarda çay içecekleri ortamlar oluşturacaklarını söyledi. Tuna, "Alsancak Mahallemizde yoğun bir kaldırım çalışması yaptık. Bu mahallemizde çok eksiğimiz vardı. Yola isabet eden ihata duvarlarının yıkılması ve kaldırım çalışmasının ardından insanlarımızı toz ve topraktan kurtarmak için Ramazan Bayramı öncesinde asfalt çalışması yapıyoruz. Projeli yol şeklinde düzenlediğimiz geniş yollar ve 10-12 metrelik yollarda bu şekilde çalışmalar yürütüyoruz. MESKİ’nin yağmur suyu çalışmasını tamamlamasının sonrasında başlattığımız asfalt ve kaldırırım çalışmamız ile mahallemiz daha güzel ve nezih bir görünüme kavuştu. İnsanlarımızım komşularıyla gece ve gündüz kaldırımlarda gelip çay içecekleri ortamlar oluşturacağız. Bu çalışmalarımız ile mahalle sakinlerimizin memnuniyetini olumlu bir şekilde gözlemliyoruz” dedi.

Daha sonra Buluklu Mahallesi’ndeki eski köy meydanında gerçekleştirdikleri asfalt çalışmalarını inceleyen Tuna, mahalle halkının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Eskiden köy olan Buluklu Mahallesi’nde nostaljiyi yaşatmak amacıyla eski köy meydanını yeniden düzenleyerek, mahalle halkının bir arada toplanabileceği bir alan oluşturacaklarını kaydeden Tuna, "Buluklu Mahallemizde eski köy kültürünü yaşatmak ve köyün nostaljik havasını canlandırabilmek amacıyla yeni haliyle mahalle meydanı olarak adlandırabileceğimiz alanı düzenledik ve asfalt çalışması yapıyoruz. Mahallemizde bulunan eski bir okulun da devrini aldıktan sonra burada restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Buluklu Mahallemiz Mersin’i kuşbakışı gören güzel bir yerleşim yeridir. Asfalt çalışmalarının ardından bu alanda aydınlatma çalışmalarını da yapacağız. Ayrıca, mahallemizdeki süs havuzunun restorasyonunu yaptık, köprünün genişletme çalışmaları bitti ve burada da asfalt çalışmasını yapacağız. Buluklu Mahallemiz bu çalışmalarla gerçekten çok özel bir yerleşim yeri oldu. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.