Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman Belediyesi ile Müftülük tarafından birlik ve beraberlik pilavı ikram edildi.
Demokrasi Parkı etkinlik alanında Kutlu Doğum Pilavı dağıtıldı. Peygamber Efendimizin (sav) doğumunun 1444. yılı Adıyaman’da çeşitli etkinlikle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Adıyaman belediyesi Müftülük ile birlikte Kutlu Doğum pilavı dağıttı. Dualar ile başlayan pilav dağıtımını Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Müftü Mehmet Ali Öztürkçü ile diğer protokol üyeleri yaptı. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, alevi ve Sünni kanaat önderleri katıldı. Etkinlikte bin kişinin üzerinde vatandaşa pilav dağıtımı yapıldı.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kutlu Doğum, dünyanın en güzel hadisesidir. Çünkü bütün dünya ve kainat, O’nun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşriflerini nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Mevlitler, dualar ve bunun yanında da Kutlu Doğum pilavı etkinliği düzenledik. Ana maksat bunun bir salavata vesile olması; duaya vesile olması; insanların sünnete uymalarının hatırlatılmasıdır. Bu şekilde güzel bir etkinlik oldu. Hocalarımız güzel dualarıyla bu pilava lezzet kattılar, maneviyat kattılar. Bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizi Resulullahın yolundan ayırmasın” dedi.
Müftü Mehmet Ali Öztürkçü ise açıklamasında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Kutlu Doğum Programın açılışını sahabe Safvan bin Muattal (ra) kabrinin bulunduğu yerde yaptık. Aynı gün hem cemevi açılışı vardı, hem kilisede paskalya bayramı vardı. Bu yılkı Kutlu Doğum programının ana teması bildiğiniz gibi ‘Hazreti Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı.’ Bu konunun seçilmesi çok manidardır. İnsanlık arasında, Müslümanlar arasında huzursuzluk var. Birbirlerini katlediyorlar. Önemli olan birlik ve beraberliğimizi yaşatmaktır. Adıyaman bu gün buna örnek bir şehirdir. Bizim bu programlardaki maksadımız, bu birliğimizi, beraberliğimizi, birlikte yaşama esaslarını, halkımıza kardeşlerimize yeniden anlatmak, efendim böyle bir tehlikeyle ayrılma, vurma, kırma ve öldürme gibi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu hatırlatıp, Müslümanları kardeşlerimizi bu tehlikeden korumaya çalışmaktır” dedi.