Samsun Medya Grubuna bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Çarşambalı esnaflar, belediye başkanlarından beklentilerini dile getirdiler.

Trafik sorununun çözülmesini bekliyorum

Gökhan Çakmak: Belediye başkanlarından beklentimiz trafik sorununun çözmesi. Müşterilerimiz geldiğinde park edecek yer bulamadığı için alışveriş yapamıyor. Bu da işlerimizi olumsuz yönde engelliyor. Sezonunda ürünlerin dışarı atılmasına müsaade edilmesini istiyoruz çünkü vatandaşlarımız gördüğünü alıyor.

Tek isteğimiz krizin bitmesi

Eren Özdemir: Esnaf olarak öncelikle krizin bitmesini bekliyoruz. Zabıtalar zaman zaman dükkanımızın önüne koyduğumuz ürünleri kaldırmamızı istiyorlar ama satış yapabilmemiz için ürünlerimizi sergilememiz gerekiyor. Bu konuda biraz esnek davranmalarını istiyoruz.

Yanımızda olsun yeter

Fatih Arabacı: Çok şükür biz belediye başkanlarımızdan memnunuz. Kendisi zaten halkın içinden geldiği bir insan olduğu için halkla iç içe. Biz başkanımızdan sadece bizim yanımızda olsun bize yeter. Biz de kendisinin yanındayız zaten.

Halkın yanında olsun

Nafız Özdikici: Belediye başkanımızdan tek beklentimiz Çarşamba’ya hizmet etmesi. Bundan önceki başkanlardan daha iyi olması için çaba sarf etsin. Kendisinden şu anda memnunuz. Dışarıya çıksın, halkın yanında olsun. Bizlere iyi hizmet edeceğine inanıyoruz.

Dükkanların uygun fiyata kiralanmasını istiyoruz

Senai Ekim: Gençlerimize iş imkanı, sosyal faaliyetlerin daha çok olmasını istiyoruz. Belediyelere ait dükkanların daha uygun fiyata kiraya verilmesini ve durumu zayıf olanlara öncelik tanınmasını istiyoruz. Caddemize çöp kutusu koyulması temizlik açısından daha iyi olacaktır.

Bize sahip çıksın

Murat Ekim: Ben galericiyim ve en büyük sorunumuz sanayi sitemizin olmaması. Şu anda belediyemiz çok iyi ama gençlerimiz boşta. Sosyal faaliyet açısından gençlerimize yerler yapılmasını istiyorum. Çarşamba çok güzel bir ilçe ve burasının kıymetini bilmek lazım. Belediyemizden sadece bize sahip çıkmasını istiyoruz.

Halkın ihtiyacına cevap versin yeter

Berran Onan: Bizim başkanlarımızdan beklentimiz sadece halkın ihtiyacına cevap vermesi. Başkanlarımız dükkanımıza geliyor, çayımızı içiyor, yanımızda olmaları konusunda bir sıkıntımız yok. Biz esnaflar belediyecilikte parti gütmüyoruz. Kendileri her zaman merhabalaştığımız insanlar.

Uzun Çarşı ışıklandırılsın

Dilaver Konaşoğlu: Uzun Çarşı dediğimiz caddenin ışıklandırılmasını ve trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Aynı zamanda altyapı ve kanalizasyon sorununun da giderilmesini istiyoruz. Şimdiki başkanımız sorunlarımızla ilgileneceğini söyledi. Gelir gelmez de çalışmaya başladı. Şu anda gidişat güzel.

Yolların düzenli olmasını istiyoruz

Cemil Yüksel: Uzun Çarşımızda bizim çöp sorunumuz var. Çöp kutularının konulmasını, yolların daha düzenli olmasını istiyoruz.

Manevi destek bekliyoruz

Mustafa Bektaşoğlu: Biz esnaf olarak Güleryüz, mütevazılık ve halkın içinde olmalarını istiyoruz. Biz kendilerine destek oluyoruz, onlardan da her şeyden önce manevi destek bekliyoruz. Biz başkanlarımızdan gençlere iş kapısı açmalarını, iş adamlarını teşvik ederek ilçemizde fabrika açılmasını istiyoruz. Eğer Çarşamba’da istihdam sağlanırsa bize de olumlu olarak yansır. Aynı zamanda burada şeker fabrikası varken piyasada para dönüyordu, esnafın durumu daha iyiydi.

Ulusal marketler tek derdimiz

Ahmet Gökmen: Biz başkanımızı tanıyoruz. Elinden geleni yapacaktır zaten. Ama ulusal marketlerin yerellerin üzerinde çok büyük baskısı var. Belediyelerin bu konuyla ilgili sınırlandırma getirmesi iyi olur. Başkanımız da yeni inşallah bu konuyla ilgili çalışmalar yapacaktır.