Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve açıldığı günden bu yana 75 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı sona erdi.

Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda açılan ve 10 gün boyunca Orduluları kitap ve yazarlarla buluşturan fuar, yoğun ilgi gördü. 154 yayınevinin bulunduğu fuarda 72 yazar ise okuyucuları ile buluştu. Fuarda ayrıca Türkiye’nin önemli yazarları da çeşitli konularda söyleşi gerçekleştirdi.

Orduluların ve çevre illerden gelen birçok vatandaşın ilgi gösterdiği Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı’nı açıldığı günden kapanışına kadar olan sürede toplam 75 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması, geçen yılki ziyaretçi sayısının ikiye katlamasını sağladı. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaptığı değerlendirmede çok kapsamlı bir fuarı geride bıraktıklarını söyledi. Yer ve mekan konusunda yapılan önemli değişikliklerle bir önceki yılki ziyaretçi sayısını iki katına çıkardıklarını ifade eden Başkan Tekintaş, "Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı sona erdi. 10 gündür vatandaşlarımızın hizmetinde olan fuarımızı geçen yılın iki katı ziyaretçi sayısıyla tamamladık. İşin konsepti ve çalışmalar doğru planlandığında bu durumun yansımaları çok iyi alınabiliyor. ’Oku, Okut ve Dünyayı Aydınlat’ sloganıyla başladığımız kitap fuarında ne kadar doğru bir karar aldığımızı görmüş olduk. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarın ardından bu yıl çok daha özel bir mekanda gerçekleştirdiğimiz fuarımızda 154 yayınevi ve 72 yazar yer aldı. Fuar boyunca Valimizin talimatı ile okullardaki öğrencilerimizde kitap fuarından istifade etme fırsatı yakaladı" diye konuştu.