Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, "Un fiyatları aşağı çekilirse, biz de zammı geri almaya hazırız" dedi.

FIRSATÇILIK YAPMADIK
Un fiyatındaki yükselişin önüne geçilemediğini ve fırıncı esnafının kar edemediğini ifade eden Başkan Güler, "Biz fırsatçılık bilip zam yapmadık. Biz kar peşinde değil, kendimizi kurtarmanın peşindeyiz" şeklinde konuştu.

HESAP VERMEYE HAZIRIZ
Un fiyatları aşağı çekildiği takdirde ekmeğin fiyatını aşağı çekmeye hazır olduklarını kaydeden Başkan Güler, "Maliyetlerimiz yüksek. Fırsatçılık bilip zam yapmadık. Biz kar peşinde değil, kendimizi kurtarmanın peşindeyiz. Fırıncılar zarar ediyor şu anda. Bir poğaçayı 1,5 liraya alan insan, bir ekmeğin maliyetinin ne olduğunu da hesaplaması lazım. Fırıncının 400 kalem maliyeti var. Herkese hesap vermeye hazırız" dedi. 

MALİYETLER ORTADA 
Ekmek zammı konusunda hukuki bir şekilde hareket edildiğini ifade eden Başkan Güler, "Biz kendimiz karar alır, Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat isteriz. Onun bir süreci vardır. O süreç dolduğu an fiyat tarifeye geçer. Bakanlığın eline belgeler hangi tarihte geçti bilemeyiz. Onu Fırıncılar Odası takip eder. Demek ki kanuni süreç başlamış ki tarife değişmiş. Kanuna göre hareket edilir. Kanunsuz hiçbir şey yapılmaz. Maliyetleri bakanlık hesaplar. Maliyet hesabı da ortada. Fırıncının yapacağı bir şey yok" diye konuştu. 

Merve İLHAN