Samsun'un Bafra ilçesinin Kızılırmak Deltası'ndan çıkan bereketli kandıra otu ve öğütülmüş mısır somağı ile mısır kabuğunun örülmesiyle ortaya çıkan çantanın adıdır "Bafra Zembili". Bafra yöresine özgü bir sepet olan Bafra Zembiline aslında sepet demek haksızlık olur. Bafra Zembili hasır sepetlere göre daha ince yapılı ve bitkisel örücülük taşımaktadır. "Bafra Zembili'nin özellikleri" ve daha fazlası yazımızda...

bafra-zembili-kulturel-miras-3 (1).jpg

BAFRA ZEMBİLİ ÖZELLİKLERİ

Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Deltası'nda yetişen ince ve uzun yaprakların kenarı keskin ucu diken gibi ve koyu renkli bir tür çayır otunun adeta dantel gibi örülmesiyle oluşmaktadır. Bafra Zembili özellikle yörede hediyelik eşya olarak ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bafra Zembili'nde sadece çanta değil servis ve sunum tepsisi de elde edilmektedir.

misir-yapragi-ve-kindira-otunu-hediyelik-esya-12936377_amp.jpg

BAFRA ZEMBİLİ TESCİLLİ ÜRÜN

Bafra Zembili yörenin tescilli ürünlerindendir. Türk Patent Ve Marka Kurumunca 23.03.2016 tarihli 195 tescil numarasıyla belgelenmiş coğrafi işaretini almıştır.

BAFRA ZEMBİL.png

YURT İÇİ VE YURT DIŞI SATIŞI YAPILMAKTADIR.

Bafra Zembili hem yurt içinden hem de yurt dışından talep görmektedir. Bafralılar, genel olarak hayvan yiyeceği olarak kullanılan mısır yaprağını böyle bir ürüne çevirerek dünyaya tanıtımını sağlamışlardır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

samsun-bafra-zembil-i-ev-hanimlarina-meslek-o-3-10763751_osd.jpg