Samsun'un 17 ilçesinden birisi olan Atakum'da, Samsun il merkezine 17 kilometre uzaklıktadır. Atakum ilçesine gezi yapmayı planlıyorsanız işte size "Atakum'da gezilecek yerler nerelerdir?" sorusunun yanıtı haberimizde.

atakum.jpg

ATAKUM'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Atakum Samsun ilinin merkez ilçesi konumundadır .Atakum Samsun'un en gözde ilçelerinden birisidir. Sahiliyle doğal güzellikleriyle, tarihi mekanlarıyla Samsun'a değer katan bir ilçedir.

ATAKUM 2.jpg

ATAKUM SAHİL YOLU

Atatürk bulvarı üzerinden Atakum Sahile gidebilirsiniz. Yazın, mavi bayraklı plajlarında deniz keyfi yaşayabileceğiniz Atakum sahili üzerinde bulunan tesis ve mekanlar da da denize nazır keyfinizce vakit geçirebilirsiniz. Sahil şeridi üzerinde alışveriş merkezi, park, iskele, dinlenme alanları ve piknik alanları mevcuttur.

AMİSOS TEPESİ

Atakum'un merkezinde Toraman Tepesinde yer almaktadır. M.Ö 6. yüzyılda kurulmuştur. Günümüzde ise, Amisos Tepesinde bulunan Antik Kentte Roma dönemine ait sarnıç, döşeme mozaiği sütun başlıkları gibi önemli yerler vardır. Tarihe ilgi duyuyorsanız Amisos Tepesini ziyaret ederek hem tesissinde keyifli zaman geçirebilir hem de tarih soluyabilirsiniz.

GAZİ MÜZESİ

Kurtuluş Savaşı'nın en önemli noktalarından birisi olan Gazi Müzesinde savaşla ilgili önemli bilgiler edinmeniz mümkündür. Tarihe önem veren ziyaretçiler için önemli noktalardandır.

SAMSUN BATI PARK

Samsun Batı Park; Atakum ilçe merkezine 5 km, Samsun il merkezine 5,5 km ve Amisos Tepesi’ne 3,5 km uzaklıktadır. Baruthane mevkiinde sahil kısmında yer almaktadır. Samsun Batı Park 825.000 m²’lik alan içerisinde Amazon su kanalı, seyir terası, Amazon Köyü, kafeterya, restoranlar, piknik alanları, hediyelik eşya dükkanları, spor alanları, çocuk parkları ve teleferik gibi çok sayıda etkinliği ve merkezi barındırıyor. 50.000 m²’lik Amazon Adası’nda Amazon kadınların anısına inşa edilen Amazon Köyü de Batı Park içerisinde yer almaktadır. Batı Park’ta bir de 323 metre uzunluğunda teleferik hizmet vermektedir. Batı Park ile Baruthane Tümülüsleri-Amisos Restoranı arasında bulunan teleferik hattından 10:30-20:30 saatleri arasında yararlanmak mümkündür. Samsun Batı Park giriş ücreti bulunmamaktadır. Teleferik gidiş-dönüş ücretlidir.

KURTULUŞ YOLU

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere 18 arkadaşıyla birlikte 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a ayak bastığı iskeledir. Bu tarihi iskele aslına benzer şekilde yeniden yapılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve 18 arkadaşının iskeleye çıkışları ve onu karşılamaya giden Samsun halkı, balmumu tekniği ile birebir ölçülerde özel olarak heykelleştirildi.

ATAKUM 4.jpg

ÇOBANLI HALK İSKELESİ

Atakum merkeze 2,5 kilometre mesafededir. Samsun il merkezine 10 kilometre mesafesindedir. 22 Haziran 2016 tarihinde hizmete açılan Çobanlı Halk İskelesi, 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindedir.

 Çobanlı Halk İskelesi’ne deniz havası almak, eşsiz manzarada fotoğraf çektirmek, oltayla balık tutmak veya dinlenmek amacıyla her gün yüzlerce insan gelmektedir. İskelenin ucunda ise Çobanlı İskele cafe bulunmaktadır. Bu cafe Karadeniz Bölgesi’nin denizin ortasında bulunan tek seyir mekanı olma özelliğine sahiptir. Burada gün doğumu manzarası görülmeye değerdir. Çobanlı Halk İskelesi giriş ücreti bulunmamaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.