Samsun YEDAM'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Samsun Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin açılışı yapıldı

Samsun Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin (YEDAM) açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

CANLI BAĞLANTI YAPILDI Samsun Yeşilay Danışmanlık Merkezinin de aralarında yer aldığı 81 il ve KKTC’deki toplam 104 Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin (YEDAM) açılış töreni telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik ettiği törende Samsun YEDAM'dan canlı bağlantı yapıldı ve kurdele kesildi.

Açılış törenine, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Sağlık Müdürü ve Yeşilay Samsun Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ve beraberindeki heyet katıldı.

TOPLAM 104 DANIŞMANLIK MERKEZİ Samsun Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Yeşilay Danışmanlık Merkezinin de aralarında yer aldığı 81 ilimiz ve KKTC’deki toplam 104 Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin (YEDAM) Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen açılış törenine, katıldı" ifadelerine yer verildi.

ÜCRETSİZ DESTEK SAĞLIYOR Yeşilay, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz Psikososyal destek sağlıyor. YEDAM’ ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. YEDAM’a 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ulaşılabiliyor.