Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 'Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda geleceğimiz olarak gördüğümüz evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına  çalışmaların etkin şekilde sürdürüldüğünü söyledi. 

GELECEĞİ TEHDİT EDİYOR 

Bağımlılığın maddi ve manevi kayıplara neden olduğunu ifade eden Vali Dağlı, "Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit ederek maddi ve manevi kayıplara sebep olmaktadır. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen yerli ve milli bir yazılım olan 'UYUMA' uygulaması ile toplumsal sorumluluk bilinci daha etkin hale gelmiş, uyuşturucuyla kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşmuştur. 'UYUMA'uygulaması akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.  Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın 'Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı Alo 191' de bilgi ve destek için 7/24 hizmet vermektedir" dedi.

ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ

OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama Araştırma Merkezi'nin açılmasına destek verdiklerini kaydeden Vali Dağlı, "Başkanlığını yürüttüğüm Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalara ek olarak Bakanlığımızın uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü Narkorehber, Narkolog, En İyi Narkotik Polisi Anne, Narko Nokta projelerini ve Yeşilay’ın YEDAM ve diğer faaliyetlerini destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nün, geleceğimiz olarak gördüğümüz evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.