Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, mesleki ve teknik eğitim işbirliği protokolü kapsamında Samsun'da Tekkeköy ve Bafra ilçelerinde tarım liseleri oluşturulduğunu açıkladı.

Valilik binasında Tarım ve Orman Bakanlığı-Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü ile ilgili basın açıklaması yapan Vali Dağlı, LGS için tercih yapacak öğrencilere seslenerek, "Öğrencilerimizin tercihlerini Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Tarım Meslek Lisesi, Tekkeköy Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Hayvancılık ve Veterinerlik bölümleri için yapmalarını istiyoruz. Bu liselerden mezun olanlar iş bulma sorunu yaşamayacak" dedi.

Geleceğin tarımda, tarımın geleceğinin de gençlerde olduğunu söyleyen Samsun Valisi Dağlı, mesleki liselerle ilgili de açıklamasında bilgiler verdi.

"MESLEKİ EĞİTİME İHTİYAÇ VAR"

Vali Dağlı, istihdam ve ihracatın artması için mesleki eğitime ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Mesleki eğitim konusunda ihtiyaç var. İstihdamı arttırmak, ihracatı artırmak için eğitimde insan gücüne ihtiyacımız var. Bu bağlamda ilimizde 56 tane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz var. Ve burada 25 bine yakın öğrenci eğitim görmekte. Ayrıca 46 tane mesleki eğitim merkezi programı var. Burada da 7 bin 260 öğrencimiz eğitimlerini almakta. Bu yeterli değil. Bunu 20 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Meslek liselerinde kaliteyi arttırmak için danışma kurulları oluşturacağız. İkincisi de meslek liselerinin daha çok rağbet gören bölümlerinde kümelenmeye gidilmesini planlıyoruz. İlimizde Organize Sanayi Bölgelerinde 10 bin kişi istihdam ediliyor. Yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin de tamamlanması ile, iki üç yıl içinde 10 bin istihdam olacağını biliyoruz. Şimdiden hazırlıklarımızı yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda Tarım Meslek Liseleri alanında bir protokol imzalandı. Bu çalışma devam ediyor. 47 meslek alanına ait 105 dalda işbirliği protokolü tesis edildi. Bu işbirliği ile tarımsal girdilerin artmasını, gençlerin tarımda daha etkin çalışmalarını hedefliyoruz."

Haydar ÖZTÜRK- Buğra MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.