Samsun'un Tekkeköy ilçesinde iktidar ve muhalefet parti ilçe başkanları ile vatandaşların tepkisini çeken Katı Atık Depolama Tesisi'nde geri adım atıldı. 

SİYASİLER VE VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Cengin Enerji'ye bağlı Eti Bakır A.Ş tarafından Tekkeköy ilçesi Başköy mahallesinde yer alan 814 bin dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan Katı Atık Depolama Tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme Raporu süreci başlatılırken, siyasiler ve vatandaşlar Eti Bakır A.Ş'nin yapacağı tesise tepki gösterdi. 

AW714281_07-1

VALİLİK AÇIKLADI: ÇED SÜRECİ DURDURULDU

Tepkilerin ardından ise Samsun Valiliği'nden, 'Atık Depolama Tesisi (Flotasyon Atığı ve Fosfojips) Projesi' ile ilgili müşavir firmanın, süreç durdurma talebinde bulunduğu açıklandı. Valilik'ten yapılan açıklamada "Etibakır A.Ş. Samsun Şubesi tarafından yapılması planlanan ve ÇED süreci devam eden ‘Atık Depolama Tesisi (Flotasyon Atığı ve Fosfojips) Projesi’ ile ilgili müşavir firma tarafından süreç durdurma talebinde bulunulmuş ve talep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca uygun görülmüş olup, ÇED Yönetmeliğinin ilgili hükmü gereğince söz konusu projenin ÇED süreci sonlandırılmıştır. Ayrıca ÇED sürecinin sonlandırılmasına istinaden; Tekkeköy İlçesi, Çırakman Mahallesinde 22.09.2022 Perşembe günü saat:14.00’te yapılması planlanan ‘Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı’ iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.