TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 'Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' ve 'Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı' çağrı sonuçlarına göre Samsun Üniversitesi'nin 24 farklı bölümünden öğrenci ve danışmanların hazırladığı 104 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, öğrencilerin başarısını kutladı. 

GELECEĞİN ARAŞTIRMACILARI YETİŞİYOR

Elde edilen üstün başarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Aydın, “Proje içerikleri ve kapsamları incelendiğinde üniversitemizin yelpazesine uygun şekilde tüm alanlardan proje olması ve ülkemizin öncelikli alanlarına hitap etmesi ayrıca önemlidir. Bu projelerle TEKNOFEST kuşağı öğrencilerimize bir taraftan Ar-Ge kültürü kazandırırken diğer taraftan da geleceğin araştırmacılarını yetiştirmek için ilk tohumları atmış oluyoruz. Bu başarı önümüzdeki dönemler için yeni proje başvurularına motivasyon kaynağı olacaktır” dedi.

ALTYAPILARIMIZ SEFERBER EDİLİYOR

Üniversiteyi üniversite yapan en temel öğelerin başında araştırma, geliştirme ve toplumsal faydaya dönüştürmenin geldiğini belirten Aydın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğrencilerimizin çağın gereksinimlerine uygun nitelikli eğitim almaları için sürekli planlamalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin nitelikli olması için sadece örgün eğitimle yetinmeyip onları araştırma-geliştirme ve tasarım yapmaya motive ediyoruz. Araştıran, sorgulayan ve proje tabanlı düşünen bireyler yetiştirmek için yaptığımız stratejik planların çok şükür karşılığını almaya başladık. Belki bugün öğrencilerimiz onları sürekli proje hazırlamaya teşvik ettiğimiz için bizlere kızacaklar ama eminim ki mezun olunca hatta daha mezun olmadan bu projelerin kendilerine sağladığı katkıları görünce bizlere teşekkür edeceklerdir. Araştırmalarını yürütmek isteyen tüm öğrencilerimize altyapılarımızı seferber etmekten mutluluk duyuyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’nın aranan nitelikli gençleri olmaları için öğrencilerimizi sadece 2209 gibi TÜBİTAK projelerine değil, TEKNOFEST ve alanlarıyla ilgili ulusal-uluslararası yarışmalara da başvurmaya ve böylece örgün eğitimde aldıkları teorik bilgileri uygulamaya koyarak kendilerini geliştirmeye teşvik ediyor, destekliyor ve motive ediyoruz. Onlara destek olmayı ve yol göstermeyi yönetim olarak en asli görevlerimizden biri olarak görüyoruz"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.