AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Samsun'un TEKNOFEST Karadeniz sınavını başarıyla tamamladığını ve tüm şehrin festivale sahip çıktığını söyledi.

BAŞKANLARDAN DESTEK MESAJLARI

AK Parti İl Başkanı Aksu TEKNOFEST için "Samsun tarihi açısından gerçekleştirilen en büyük organizasyon oldu. Bu nedenle Samsun tarihine damga vurdu" ifadelerini kullanırken, CHP İl Başkanı Türkel, "TEKNOFEST'i destekliyoruz. Samsun'un ismini dünya duydu" dedi. İYİ Parti İl Başkanı Aksoy ve Saadet Partisi İl Başkanı Şen de etkinliklerin kentin tanıtımına büyük katkı verdiğini ifade etti.

'TARİHE DAMGA VURDU'

TEKNOFEST'in Samsun tarihine damga vurduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, "TEKNOFEST'in Samsun'da gerçekleştirilmiş olması hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde 50 yılda yapılmayacak tanıtımı yaptı. Şehrimiz açısından bunun ne kadar değerli olduğunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Buna vesile olan T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar başta olmak üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgililere teşekkür ediyorum. 6 gün boyunca neredeyse 1 milyon insan ziyaret etti. Bilim ve keşif merkezleri Samsun'a kazandırıldı. Bunun faydalarını da göreceğiz. Cumuhurbaşkanımızın gelmiş olması da yaşanan enerji ve coşkuyu tavan yaptıran bir psikoloji oluşturdu. Samsun bu etkinlikten alnının akıyla çıktı. TEKNOFEST Samsun tarihi açısından Samsun'un gerçekleştirdiği en büyük organizasyondur. Samsun tarihinin en büyük organizasyonudur" dedi.

'DEĞERLİ BİR PROJE'

Samsun'un ismini dünyanın duyduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Fatih TÜRKEL, "Samsun'un ismini dünyaya duyurmak adına kıymetli bir etkinlikti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte TEKNOFEST'i ziyaret ettik. Genel Başkanımız burada TEKNOFEST'e desteğini açık bir şekilde ifade etti. Bu etkinlikte yarışan çocuklar bu ülkenin evlatları. Bu açısından değerli bir projedir. Bu tür yarışma ve etkinliklerin gelecekte de Samsun'a katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

'YOĞUN KATILIM OLDU'

Samsun'un gelen yüzbinlerce ziyaretçiye misafirperverliğini gösterdiğini dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "TEKNOFEST yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Gelen misafirlerin memnun ayrıldıklarını umuyoruz. Samsun olarak bizler gereken misafirperverliği gösterdik. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Samsun gelecek yıllarda bu ve buna benzer büyük çaplı organisazyonların altından kalkabileceğini göstermiştir. Şehrimize büyük bir tanıtım katkısı verdi. Katılımcılara, yarışmacılara, organisazyonu düzenleyenlere katkı verenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'GURUR DUYDUK'

TEKNOFEST'in Samsun'da yapılmasıyla gurur duyduklarını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ise şunları söyledi: "Şehrimizde 6 gün süren TEKNOFEST ile gurur duyduk. Bu etkinlik ile ilgili Genel Başkanımıza da ayrıca bir rapor sundum. TEKNOFEST etkinlikleri Samsun için güzel bir festival oldu. Samsun olarak güzel bir sınav verdik. Bu süreç içinde yapılan çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.