Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, '1 Nisan Covid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü' nedeniyle açıklama yaptı.

WhatsApp Image 2022-04-01 at 14.37.42.jpeg

SÖYLEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Pandemide hayatını kaybeden hekim ve sağlık çalışanlarını andıklarını kaydeden Funda Furtun, "Sağlık çalışanlarını, hekimleri koruyamayan bir salgınla mücadele politikası toplumu da koruyamaz, nitekim koruyamamıştır. Gerçek verilerden çok uzak olduğunu belirttiğimiz resmî rakamlarla dahi Türkiye’de bu güne dek hastalanan yurttaşlarımızın sayısı 15 milyona, kaybettiğimiz yurttaşlarımız ise 100 bine yaklaşmıştır. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında yitirdiğimiz sağlık çalışanlarını anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz onların anılarını yaşatmaya, bu salgınla doğru temelde mücadele etmeye devam edeceğiz, buna söz veriyoruz. Bu salgını bilimsel ilkelerle yönetemeyenlere rağmen yaşamlarını yitirme pahasına mücadele eden tüm meslektaşlarımıza, sağlığa emek verenlere verebileceğimiz en güçlü söz, toplum sağlığını onlara bırakmayacağımız, bilimin gereklerini yapacağımız, doğruları söylemekten asla vazgeçmeyeceğimizdir" dedi.

SAMSUN'DA HAYATLARINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Samsun Tabip Odası Başkanı Furtun, yaptığı açıklamada ayrıca Samsun'da pandemi sürecinde Dr. Habib Demirel, Dr.Ali Murat Uludoğan, Dr. Necati Emirhan, Dr. Ömer Faruk Kuruhasanoğlu, Ecz. Zeki Gül, Ecz. Köksal Türkel, Ecz. Lamia Yüksel, Hemşire Meral Arbağ, Radyoloji Tek. Özgül Yaşar, Laborant Elif Aydın Yamak, Şoför Rıfat Ataseven, Temizlik Personeli Önder Büyük, sağlık personelleri Fikret Yaman, Hamdi Arslan,

Fuat Uzun ve Osman Tiryaki'nin hayatlarını kaybettiğini dile getirdi.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.