Merkez Site Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Miraç Baloğlu, Merkez Site Camii'nin, 'Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında yıkılacağını iddia etti.

22-site (2).JPG

'RESMİYETİN HARİCİNDE FONKSİYONU YOK'

Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada yıkımı planlanan Site Camisi alanına iki katlı otopark yapılacağını kaydeden Baloğlu, "Burayı yıkarak Bulvar AVM ile birleştirmek istiyorlar. Burası İslam Vakfı Külliyesi olarak kuruldu. Nasıl Ayasofya Camisi Vakıf olarak açıldıysa, burası da vakıf olarak kurulmuştur. Burası Samsun halkının emekleriyle açıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin burada herhangi bir fonksiyonu yok. Resmiyetin haricinde" dedi.

22-site (3).JPG

KARARI TEKRAR DEĞERLENDİRİN

Dönemin Belediye Başkanı olan Vehbi Gül'ün Site Cami'nin yapımı için esnaf ve cami cemaatinden yardım toplattığını hatırlatan Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i eleştirdi. Başkan Demir'in eleştiriye açık olmadığını söyleyen Site Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Miraç Baloğlu, şunları dile getirdi: "Başkan Demir, 'Ben bu partinin kurucusuyum' diyor. Olabilir. 'Partinin kurucusuyum' demek, sizin her yaptığınızı kabul edeceğiz anlamına gelmiyor. Gelin bu kararı tekrar değerlendirin. Burası bir islam vakfı. Vakıf arazileri üzerinde oynamayınız. Burayı yıkacağınıza, neden bir çevre düzenlemesi yapmıyorsunuz. Neden 90 esnafı mağdur ediyorsunuz."

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

22-site (5).jpg