MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AK Parti hükümetinin ülkeyi idare ettiğini sandığını belirterek, "Ülkeyi idare edemeyen AK Parti hükumeti iş siyasette sosyal hayatta dış siyasette ekonomi de problem yumağı yaratmış içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur." dedi.

    Partisinin Yozgat İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' açık hava toplantılarının sekizincisini Samsun'da 'Kurtuluş' temalı olarak milletin coşkulu katılımı ile gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, dokuzuncusunu ise Ankara'da 9 Kasım'da "Türkiye" temalı olarak gerçekleştireceklerini söyledi.

    Türkiye'nin milli varlıklarının, binlerce yılın ürünü olan milli kültürünün, manevi değerlerin, inançların, mili dayanışmanın temeli olan huzur ve asayişin büyük tehdit ve tehlike altında olduğunu belirten Ayhan, "AK Parti'nin parlamentoda 326 milletvekili var. Yüzde 50 oy desteğinin sürdüğünü iddia ediyor. Ancak ülke idare edilmiyor. AK Parti'nin ülkeyi idare ettiğini sanıyor. Ülkeyi eş başkanlar yönetiyor. Biri Erdoğan diğeri Öcalan. Yandaşları bile birlikte eş başkan olarak açılım zilletini beraber bitirmeye mecbur olduklarını söylüyor. Başbakan sadece kendi kaderini değil, ülkenin kaderini de Öcalan'a bağlamıştır." diye konuştu.

    Ülkede işsizlik arttığını AK Parti'nin şişirme istihdam rakamları ile problemi çözdüğünü sandığını söyleyen Ayhan, "Kırsal kesimde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 11,5'lere yükselmiştir. Kentlerde her 5 gençten 1'i işsizdir. Kadınlarda çalışanların yüzde 40'ı tarım sektöründe çalışmaktadır. Tarımda çalışanların yüzde 84'ü kayıt dışıdır. Kadınlarda bu oran yüzde 95'lere yükseliyor. Böyle bir oranla kayıt dışılık nasıl önlenmiş oluyor? Büyüme var diyoruz, ithalat artıyor, cari işlem açığı artıyor. Nasıl büyüme olduğu anlaşılıyor? Özel sektör yatırımları ilk altı ayda yaklaşık yüzde 5 azalmıştır. İnşaat sektörü aynı dönemde yüzde 9 azalmıştır. Büyümenin sürdürebilir olması için sonsuz dış kaynak mümkün değildir. Dış açık, izah edilemeyen gelirler ile rezervlerden finanse edilir olmuştur. Öte yandan çifti perişandır, hayvancılıkta et ithalatı üreticiyi perişan etmek üzeredir." şeklinde konuştu.

    AK Parti'nin kendini kurtarma çabasına girdiğini kaydeden Ayhan, AK Parti hükümetinin yolun sonuna geldiğini söyledi. Ayhan, "Parlamentoda önemli sayısal desteği olan ve önemli halk desteğinin hala arkasında olduğunu iddia eden beceriksiz AK Parti yönetimi yolun sonuna doğru gelmiştir. Ömrü ihanet sürecini tamamlamaya yetmeyecektir. Ülkeyi idare edemeyen AK Parti hükumeti iş siyasette sosyal hayatta dış siyasette ekonomi de problem yumağı yaratmış içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. PKK’nın talepleri ile ülke gündemini oluşturmaktadır. AKP gündem oluşturma yeteneğini kaybetmiş bunu PKK’ya devretmiş PKK’nın oluşturduğu gündemin peşinde koşmaya başlamışlardır." ifadelerini kullandı.
    
    Gazetecilerin başörtülü milletvekillerinin TBMM'de Genel Kurul'a katılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Ayhan, "MHP bu konuda görüşlerini açık ve net bir şekilde söyledi. Başörtülü hanımefendi milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılmasının uygun olacağını en yetkili ağızdan Genel Başkanımız bunu söyledi." diye yanıtladı.