Bornova'nın İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle, ticaret ve sanayi alanında köklü yatırımlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, yatırımcıları bölgeye çekecek ve yeni işbirliği imkanları sunacak her türlü girişime destek vereceklerini söyledi.

Türkiye'de 1950'lı yıllarda başlayan sanayi hamlesiyle birlikte; İzmir'in en eski yerleşim bölgelerinden birisi olan ve bu nedenle de birçok büyük markayı barındıran Bornova'da, ekonomiye ilişkin yeni işbirliklerinin önünü açmak için çalışacaklarını belirten CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, yatırımcıları bölgeye çekecek ve onlara yeni işbirliği imkanları sunacak her türlü girişime destek vereceklerini söyledi. Bornova'daki seçim çalışmaları kapsamında firma ziyaretlerinde bulunan ve ilçenin yatırım konusundaki imkanlarıyla ilgili görüşlerini paylaşan Yüksek Mimar Atila, “Bornova'da irili ufaklı birçok işletme bulunuyor. Bu firmalar özellikle gıda, otomotiv, döküm, inşaat malzemeleri ve meşrubat gibi sanayi kollarında faaliyet gösteriyorlar. Buralarda imal edilen ürünler, hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalara gönderiliyor. Dolayısıyla buradan elde edilen ekonomik kazanç, ülkemize olduğu kadar ilçemize de artı değer katıyor" diye konuştu.

Bu noktada, Bornova Belediyesi olarak ekonomiyi geliştirici faaliyetlere destek vermenin 'gereklilik' olduğunun altını çizen Atila, "Devletin verdiği teşvikler ve ilçenin

stratejik artıları nedeniyle, bugüne kadar Bornova'da önemli yatırımlar yapıldı. Şu anda ilçede 82 adet yabancı sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Bu önemli bir rakam çünkü gelen her firma aynı zamanda bölgeye istihdam ve katma değer sağlıyor. Bizler için Bornovalılar'a hizmet etmek kadar onlara yeni iş imkanı sağlayacak girişimlere destek olmak da büyük önem taşıyor" ifadesinde bulundu.

Bornova Belediyesi'nin ilçenin kalkınmasında önemli hamleler yapabileceğinin altını çizen Atila, "Ancak bunu yapmadan önce bir durum tespiti yapmamız; İzmir Kalkınma Ajansı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) gibi kurumlardan destek almamız gerekiyor. Onların fikirleri önemli çünkü belediyeden talep edilecek konuları doğal olarak en iyi bu kurumlar biliyor" dedi. Yapılacak durum tespiti sonrasında, firmaların elinde ilçeyle ilgili bir referans kaynağı olacağını vurgulayan Atila, "Böylece işletmeler, hem bölgede yapılabilecek olası yatırım ve işbirliği imkanlarıyla ilgili bilgi sahibi olacak hem de belediyenin hangi konularda nasıl destek verebileceğini bilecek. Yani, yola çıkmadan elinde hazır bir klavuz olacak. Sonrasında işbirliğine yönelik çalışmalar yapılabilecek" şeklinde konuştu.

'BEN BİLİRİM' DİYEREK İŞ YAPILMAZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle iş dünyasıyla bayramlaşma imkanı da bulan Atila, Bornova'da birçok Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)'in bulunduğuna dikkat çekti. Atila, "Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde dahi bu işletme sayısı, bölgedeki işsizlik sorununu çözmek için hala yeterli değil. Çünkü kentimiz hızla göç alan yerlerden birisi. Dolayısıyla bu konuda işbirliği yapmak ve konuyu çok boyutlu ele almak gerekiyor. "Ben bilirim" diyerek, siyaset üretmek bu konuda maalesef çözüm olmuyor" diye konuştu.

BORNOVA İKİNCİ SIRADA

Bölgeye gelecek yeni yatırımlar sayesinde hem ilçedeki işsizliğin önüne geçileceğini hem de bölgenin ekonomik kalkınmada hız kazanacağını bildiren Atila, "Bornova, Konak'tan sonra İzmir'in en çok firma barındıran ikinci ilçesidir. Şu anda toplam 47 sektörde 15 bine yakın firma ilçemizde faaliyet gösteriyor. Yine ilçemiz, çalışan kişi sayısı itibariyle şehrimizde ikinci sırada yer alıyor. Bornova'da çalışan sayısı, İzmir geneli itibariyle yüzde 18 seviyesinde. Bunlar önemli veriler ve bunlara uygun üretilecek her projede belediyemizin yer alması gerekiyor" dedi.