Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yerel seçimlerde yeniden belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı..

AK Parti İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikten sonra bir yandan şehri imar ederken, diğer yandan da gönülleri abad ettiklerini dile getiren Külcü, “Hiçbir işimizi üstünkörü yapmadık. Yani asla Çorum’a makyaj yapma peşinde olmadık, kimseyi kandırmadan hem bugünü hem geleceği önemsedik. Makyaj belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği yaptık” dedi.

Çorum’da belediyeciliğin kitabını adeta yeniden yazdıklarını dile getiren Külcü, bunu yollara, parklara ve gönüllere yazdıklarını söyledi. Yola çıkarken değişim parolasıyla yola çıktıklarını hatırlatan Külcü, dünya değişirken, Türkiye değişirken, Çorum’un değişmemesinin düşünülemeyeceğini belirtti.

Halkın “değişim” beklentisinin karşılanması ve bu değişim sürecinin sağlıklı olarak yönetilmesi gerektiğini dile getiren Külcü, “2009 yılında başkan adayı olduğumuzda ; şehirdeki değişim öngörümüzü de , değişimi nasıl yöneteceğimizi de çok net bir şekilde ortaya koyduk ve bunu bir kitapçık yaparak halkımıza dağıttık. Hemşehrilerimiz partimize ve şahsımıza teveccüh gösterdi ve böylece 29 Mart 2009’da Çorum’da yeni bir sayfa açıldı. Hemen kolları sıvadık ve idari organizasyon şemamızı oluşturduk. Yapmayı düşündüğümüz işlerin üstesinden gelebilecek personel yapısı oluşturduk. Bütçemizi, gelirlerimizi, giderlerimizi sağlıklı bir zemine oturttuk. Çorum Belediyesinde görev yaptığımız 4,5 yıl içerisinde şehirde hayatı kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecek ve Çorum’a değer katacak projeleri bir hayata geçirdik” diye konuştu.

Belediyecilikte başarının en önemli anahtarının proje olduğunu dile getiren Külcü, günü kurtarma, aklına geleni yapma anlayışının şehri götüreceği noktanın sadece zaman, emek kaybı ile kaynak israfı olduğunu belirterek, göreve gelir gelmez teknik kadroyu yenileyerek ve güçlendirerek güçlü bir proje ekibi kurduklarının altını çizdi. Külcü, şehrin çözüm bekleyen sorunlarına bu ekip vasıtasıyla çözümlerle projeler ürettiklerini belirtti.

Hiçbir işlerini üstünkörü yapmadıklarını dile getiren Külcü, “Yani asla Çorum’a makyaj yapma peşinde olmadık, kimseyi kandırmadan hem bugünü hem geleceği önemsedik. Şantiyelerimizde çalışan arkadaşlarımızı izleyenler fark ediyor. Her yerde sorunun köküne uzanıyoruz.Bize hep söylenen bir şey vardı: Toprağın altıyla uğraşmayın. Oraya verdiğiniz emek, oraya harcadığınız para orada kalır. Siz yerin üstüne bakın derlerdi . Böyle bir düşünceye hiç prim vermedik. Böyle yanlış anlayışlara, eski kasaba siyasetçisi anlayışlarına asla tenezzül etmedik.Ama bugün büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum ki ; halkımız kendisine sorulduğunda yerin altındaki işi de biliyor hakkı teslim ediyor, üstündekini de söylüyor hakkı teslim ediyor.

Yani diyeceğim şu ki ; aldanan da olmadık aldatan da olmadık. Hizmetlerimizi 20 yıllık, 50 yıllık geleceği düşünerek kökten çözüm olacak şekilde projelendirdik. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz altyapı hizmetlerimizde ortaya koyduğumuz performans, geçmiş dönemleri katlayacak bir noktaya ulaşmıştır. Kentsel dönüşümde geldiğimiz nokta ise Çorum için başlı başına bir başarı hikayesidir” diye konuştu.

Belediyeciliğin insanların doğumundan ölümüne hayatının her anını kapsayan çok geniş çaplı bir kamu hizmeti olduğunu anlatan Külcü, kişilerin ve ekiplerin tek başına inisiyatif alarak gerçekleştirebileceği bir hizmet değildir.

Bu şehirde hayatı birlikte paylaştıkları herkesin belediye hizmetleriyle ilgili söz söyleme hakkı bulunduğunu dile getiren Külcü, “Bu çerçevede başta parti teşkilatımız, sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, basın kuruluşlarımız ve aziz hemşehrilerimiz hizmetlerimizle ilgili değerlendirme yapmışlar ve bizlere yol göstermişlerdir. İnancımız o ki akıl akıldan üstündür, anlayışı gereğince bütün plan ve projelerimizi şehrimizin ihtiyaçları, halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda, ilgilileri ile gerekirse defalarca konuşarak gerçekleştirdik. Bütün mahallelerimize, bütün sokaklarımıza yayılan ve şehrimizi bir bütün olarak aydınlık bir geleceğe taşıyan hizmet anlayışımız kamuoyundan gerekli desteği almıştır. Kazandığımız moral ve motivasyon, daha iyisini yapabilme konusunda büyük bir sinerji oluşturmuş, devrim niteliğinde adımlar atabilmemizi sağlamıştır. Halkın talep ve beklentileriyle ve partimizin hizmet anlayışıyla uyumlu bir belediyecilik yapmamız, şehrimiz için ciddi kazanımlar sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Belediyecilikte başarının olmazsa olmazlarından birisinin de cesaret olduğunu kaydeden Külcü, konuşmasında şunları kaydetti;

“Akılla, çağdaş şehircilik vizyonuyla, şehrin sosyal gerçekleriyle uyumlu bir cesaret ve kararlılık, şehrin dokunulmazlarına dokunmamızın da önünü açtı. Yapılamayanları böyle yaptık. Hayal bile edilemeyen işleri böyle gerçeğe çevirdik” şeklinde konuştu. Bugün Kültür Sitesi’nin, eski Adalet Sarayı’nın, eski Cezaevi’nin yerinde yeller esiyor, oralarda güller açıyor.Oraları adeta çiçek bahçelerine çevirdik. Yakında Tekel binası da aynı kaderi paylaşacak. Valiliğimiz, milletvekillerimiz ve ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde, kronikleşen bu sorunları çözdük ve Çorum’umuza yepyeni yaşam alanları kazandırdık.

Yine cesaret ve kararlılıkla gerçekleştirdiğimiz bir başka adım ise şehrimizin ufkunu açan imar düzenlemeleridir. Her dönem gündeme gelen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen bazı bölgesel şehir planları bu dönemde gerçekleştirilmiştir. 5 milyon metrekareyi aşan imar düzenlemelerimiz neticesinde Çorum’un iki büyük ilçesini barındıracak bir alanı şehrimize kazandırdık. Şehrin ne tarafına baksanız oraya neşter vurulduğunu göreceksiniz. Bu cesaretimiz, kararlılığımız ve heyecanımız ortaya yeni bir tablo yeni bir Çorum çıkardı. Şehrimizin her tarafında her mahallesinde her sokağında adeta çalışma yapmaktayız. Bu görüntü ile adeta şehri bir şantiyeye çevirdik. El atılmadık sorunumuz kalmasın istiyoruz. Hizmetlerimizde ulaştığımız rakamlar son 4,5 yılın Çorum için bir “altın dönem” olduğunu ortaya koymaktadır. Geçmişten beri taşıdığımız “Temiz Şehir” imajımıza, yeni katkılar yaptık. Çorum artık “ Parklar Şehri”dir. Çorum artık “Havuzlar Şehri”dir. Çorum artık “Yeşil Şehir”dir. 500 bin tonu geçen asfalt serimiyle, açılan yeni bulvar ve caddelerle artık Çorum’un yolu açıktır” ifadelerini kullandı.

Mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını anlatan Külcü, açıklamasında şunları kaydetti:

“İşte bu fotoğrafı ortaya çıkaran sevda budur. Bu milletin derdiyle dertlenmektir. Günün 24 saati adeta belediyeyi , milleti yaşamaktır. 5 yıldır bunu yapıyoruz. Ve 5 yıldır milletimizin hem duasına hem teşekkürüne mazhar oluyoruz. Şüphesiz ki bu duygular en çok da bana ifade ediliyor. Sağladığımız mali disiplin bakanlarımız tarafından tüm belediyelere örnek gösterilmiştir. Şu anda günü geçmiş borcu olmayan yani sorunlu borcu olmayan 4-5 belediyeden birisi bizim belediyemizdir. Bu durum hemen her toplantıda Çorum Belediyesinin övgü aldığı bir konudur. Bir örnektir. Bunun yanında yer altı çöp konteynır sistemimiz, Anadolu da ilk kez Çorumda hayata geçirilmiştir. Taksi duraklarımız, Türkiye!de tümüyle uygulanan bir proje olarak ilktir. Akıllı kavşak sistemimiz de kendi alanlarında örnek uygulamalar olarak ulusal basında yerini almış, belediyelerimiz için örnek teşkil etmiştir.Kadın Kültür ve Sanat Merkezimiz, Mahalle Kültür Merkezlerimiz, NFK Gençlik Merkezimiz, Ödüllü Sosyal belediyecilik uygulamalarımız, Çorum adına ses getiren ve başka belediyelere ilham veren çalışmalar olarak yerini almıştır.

Tabii birçok işi yaptık, yapıyoruz. Bu işleri yapmaya da devam edeceğiz. Ama şehirdeki algı nedir? Onu da ihmal etmedik. Kendimizi ölçtürdük. Hizmet sektöründe temel bir kural vardır: Ölçemezseniz yönetemezsiniz. Bunu karşınıza çıkacak rakamlardan korkarsanız yönetemezsiniz şeklinde de söylemek mümkün. Başarının da başarısızlığın da ölçüsü rakamlardır. Kuru lafla, uçup kaçmakla, demagoji yapmakla başarı kanıtlamak mümkün değildir. Zira ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.Yaptığımız hizmetlerin vatandaş nezdinde oluşturduğu kanaat bizim için çok önemli olduğundan düzenli bir şekilde anketler yaptırdık. Hangi mahallemizin hangi sorunu var, hangi talebi var, bunları hemşehrilerimiz cephesinden öğrendik. Talep ve beklentileri önem sırasına göre iş ajandamıza yerleştirdik. Mahallelerimize yaptığımız hizmetlerin oluşturduğu memnuniyet oranlarını belirleyip sonraki adımlarımız için zemin oluşturduk.

Büyük bir onurla söyleyebiliriz ki vatandaşımızın hizmetlerimizden memnuniyet oranı her geçen gün artmış ve bugün zirve diye tabir edebileceğimiz noktaya ulaşmıştır. Halkımızın yoğun teveccühü bir kez daha gösteriyor ki Çorum’da AK Partimizin seçim kazanma problemi yoktur.Yeni bir seçim sath-ı mailine girdiğimiz bu dönem aynı zamanda heyecanımızın tazelenmesi için bir fırsat oluşmuştur.4,5 yıl boyunca büyük bir motivasyonla gerçekleştirdiğimiz devasa hizmetler Çorum’un ufkunu açmıştır. Sağlanan başarı, başlı başına bir heyecan ve gurur kaynağıdır. Bu gurur hepimizindir. Belediye personelimizindir, teşkilatımızındır, kadirşinas hemşehrilerimizindir. Yeni dönemde, devam eden yatırımlarımı neticelendirmek ve yepyeni açılımlar gerçekleştirmek için bir seçim heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Tazeleyeceğimiz heyecanla inşallah Çorum’u daha da ileriye taşıma fırsatı bulacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”