Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında Giresunspor'u yenerek tur atlayan Kayseri Erciyesspor’un teknik direktörü Fuat Çapa, “Bu tür karşılaşmalarda sonuç önemli” derken, kadro dışı bırakıldığı söylenen futbolcular hakkında ise, “Kadro dışı bırakılmaları söz konusu değil. Futbolcuların geri dönmemesi için bir sebep yok” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Bu tür karşılaşmalarda yapmanız gereken iki şey var. Birincisi rakibinizin istekli ve arzulu olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bunu aşabilmek için de maçın ilk dakikalarında gol bulmanız gerekiyor. Gol süreci uzadığı takdirde rakip daha çok inanarak oynamaya başlıyor. Konsantrasyonu daha üst düzey oluyor. Biz bunu yaşadık. İlk devreden memnundum. Futbolun neticesini verecek işler yapamadık. Kontraya yakalandık ve rakip 1-0 öne geçti. Takım oyun disiplininden kopmadı ve beraberliği yakaladı sonra da galibiyeti aldı. Bu tür karşılaşmalarda sonuç önemli. Bu gün kimin 18 içinde kalmak ve 11 içine girmek istediğini gördük” şeklinde konuştu.

Çapa, kadro dışı bırakıldığı söylenen futbolcularla ilgili olarak ise, “Kadro dışı konusunu ben de medyadan okudum. Kadro dışı bırakmak ile A2’ye gönderme konusunda fark var. Almış olduğumuz kararların nedenleri var. Bu da bakıldığı zaman, Türk oyuncuları Ağustos’un ilk haftalarında aldık. Takım olma adına bize katkı sağlamalarını beklemiştik. Bunlar bize tam olarak yansımadı. Bundan dolayı alınmış olan bir karar. Bize karşı veya arkadaşlarına karşı olumsuz bir tavırları yok. Kadro dışı demek doğru değil. Bizim öyle yaşamış olduğumuz bir olay yok. Tekrar bize katkı sağlayacaklarını düşünürsek, geri dönmemeleri için bir neden yok" şeklinde konuştu.

Kayseri Erciyessporlu oyuncu Volkan da, “Zor olacağını biliyorduk ve sabrettik. Kazandığımız için mutluyuz” derken, bir diğer oyuncu Ferhat Çapa ise, “Maçın zor olacağını biliyorduk. İkinci yarı gol yedikten sonra toparlandık ve maçı kazandık” diye konuştu.

GİRESUNSPOR CEPHESİ

Giresunspor Teknik Direktörü Ahmet Kazım Ertem, maç sonu yaptığı açıklamada, “Yeni futbolcularımızın uyumunu görmek adına güzel bir maçtı. Eğilmeden disiplinli bir oyun sergiledik. Son dakikada yediğimiz bir gol ile yenilmek bizi üzdü. Önemli olan keyif veren futbolu sunmaktı. Bunu da oyuncularım yaptılar” diye konuştu.