Samsun Sağlık Sağlık İl Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, kentte günlük 3 bine çıkan vaka sayılarının 50'ye düştüğünü belirterek, "Şu an Samsun'da yoğun bakımda tedavi gören hasta sayımız ise 23'e düştü. Büyük bir kabus yaşadık ve artık o kabus yavaş yavaş bitiyor" dedi.

Oruç, vaka ve yoğun bakım sayılarına ilişkin son rakamları, Samsun Medya Grubu'na açıkladı. Oruç, Samsun'da pandeminin pik yaptığı dönemde, günlük vaka sayısının 3 bin, yoğun bakımda tedavi gören günlük hasta sayısının ise 220'lere kadar tırmandığını hatırlatarak, "Şu an Samsun'da günlük vaka sayısı 50'lere, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayımız ise 23'e düştü. Büyük bir kabus yaşadık ve artık o kabus yavaş yavaş bitiyor" diye konuştu.

19-oruç (1).jpg

SAMSUN KORONADA NORMALE DÖNDÜ

Pandemi sürecinde, dönemsel olarak hasta sayısında yaşanan artış sebebi ile, acil olmayan tüm ameliyatların ertelendiğini de hatırlatan Oruç, "Şu an Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yoğun bakım servislerinde Kovid hastası kalmadı. Ameliyathaneler ise normale döndü. Samsun il genelinde Kovid sebebiyle Pazartesi günü itibari ile yoğun bakımlarda 23 hastamız tedavi görüyor. Samsun aşılamada ise yüzde 85'leri geçti. Aşılanma oranı arttıkça Covid vakası azalıyor." diye konuştu.

19-oruç (2).jpg

PANDEMİDEN ÖNCEKİ DÖNEME DÖNÜYORUZ

Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, yaptığı açıklamada ayrıca artık kişisel tedbirlerin ön planda olacağını da belirterek, pandemiden önceki sürece dönüldüğünü dile getirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.