Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S mikrofonlarına konuşan vatandaşlardan bazıları, İlkadım ilçesindeki Saathane Meydanı'nda gün yüzüne çıkan kalıntıların üzerinin betonla kapatılmasının yanlış olduğunu, turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Saathane Meydanı'ndaki esnafın bazısı ise bölgenin turizme kazandırılmasıyla, işlerinin artacağına inandığını söyledi. 

'ÇOK ŞAŞIRDIM'

Yaşar KANTARCI: Ben açıkçası tarihi kalıntıların üzeri kapatılınca çok şaşırdım. Büyükşehir Belediye Başkanı her yeri betonlaştırıyor. Kapatılması çok tuhaf. Farklı bir şekilde değerlendirilecek diye biliyordum. 

'HİÇ İYİ OLMADI'

Recep ÇAKIR: Saathane Meydanı'ndaki eserleri kapattılar ve beton döktüler. Önceden daha güzeldi. Hiç olmazsa tarihi bir dokusu vardı. Şimdi hamamın olduğu yerin oraya demirden levhalar yapmışlar. Camla kapatılacak, sergilenecek dediler ama beton döktüler. Hiç iyi olmadı. Saathane bölgesini öldürmeye çalışıyorlar. En azından esnafa, vatandaşa sorulması lazımdı. Kendi bildiklerini yapıyorlar. 

'TURİZME AÇILMALIYDI'

İsa EREN: Daha önce üstü camla kapanacak, ışıklandırılıp güzelleştirilecek dendi. Daha sona beton döktüler. Amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum. Hamamın dibi sur ama sergilenmedi. Tarihi esere sahip çıkılmalıydı. Turizme açılsaydı, buradaki esnafa da katkı olurdu. Güzel yapılan her şeyin insanlara faydası olur. 

'BETON DÖKÜLDÜ'

Burak GENÇTÜRK: Yaptıkları çalışmalarla Saathane Meydanı'nın daha şık bir görüntüye sahip olacağını söylediler ama öyle olmadı. Önceden burası daha hareketliydi. Tarihi kalıntılar sergilenseydi, buradaki esnafın da işleri artardı. Ama üstüne beton döküldü ve kapatıldı.

'ÜSTÜ KAPATILDI'

Abdullah AKBULUT: Tarihi eseri sergileyeceklerdi ama her zaman olduğu gibi üstü kapandı. Biz, zaten tarihe önem veren bir millet değiliz. Saathane Meydanı zaten perişan. Kalıntıların üzeri kapatılmasa daha iyi olurdu. 

'CAMLA KAPATILMALIYDI'

Nedim GENÇ: Yıllardır Samsun'da antikacılıkla uğraşıyorum. Orada bulunan tarihi kalıntıların üzeri betonla değil de, camla kapatılsaydı daha iyi olurdu. Sanat ve kültüre değer veren bir insan olarak öyle olmasını yeğlerdim. Samsun'a sanata ve kültüre yeterli yatırım yapılmıyor. 

'SÖYLENDİ AMA YAPILMADI'

Ali CANDAN: Saathane Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan ada kaledir. Tarihi gün yüzüne çıkmamıştır. Samsun tarihi kimliği olan bir şehir. Ne yazık ki Samsun tarihiyle buluşamıyor. Saathane Meydanı'nda tarihi eserlerin bulunduğu söylendi. Üzerinin camla örtüleceği söylendi ama yapılmadı. Demek ki tarihi eser olarak değerlendirilmedi.  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.