Samsun protokolü Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Protokol, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına ve yeni bir devletin doğmasına vesile olan Çanakkale Zaferi'nin kahramanları olan şehit ve gazilerin, devletin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak, sonsuza kadar milletin gönlünde yaşamaya devam edeceğini belirtti.

MİLLETİMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI: Bugün, kahraman ecdadımızın vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşettiği Çanakkale Zaferinin 108’inci yıl dönümünü idrak etmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve Türk Milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, aziz milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir destandır. Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele bu toprakların sahipsiz olmadığını göstererek, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni bir devletin doğmasına vesile olan Çanakkale Zaferinin kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, devletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Samsun Yusuf Ziya YILMAZ: Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünün gururunu ve onurunu yaşıyoruz. 'Çanakkale Geçilmez' sözünün arkasında şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun ve yüce Türk Milleti’nin büyük bir destanı bulunmaktadır.  Çanakkale Zaferi  bağımsızlık için verilen başarılı bir mücadele olmasının yanı sıra Türk Milleti'nin dayanışmasının, birlik ve beraberliğinin de simgesidir. Çanakkale ruhu göstermiştir ki; Dünyada bu onurlu, necip milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahraman, tarihimizi gururla taçlandırmaktadır.

MUKADDES DEĞERLER SAVUNULDU

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI: Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştiren, aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda yazdığı şanlı destanın adıdır. Tarih boyunca nice zaferlere imza atan milletimiz Çanakkale’de de istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış, dönem içerisinde yaşanan imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde yurdunu ve mukaddes değerlerini savunmuştur. Milletimiz Çanakkale’de birlik ve beraberlik içerisinde varoluş mücadelesini kazanmış, kendisini tarihten silmek isteyenleri bozguna uğratmış, heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Bizler Çanakkale ruhunu anlamalı, gelecek nesillere aktarmalı ve hiçbir zaman zihinlerimizden çıkarmamalıyız. 
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.