Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere protokol üyeleri 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetledi. Protokol üyeleri, 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümünde yayımladıkları mesajlarda, Türk milletinin canı pahasına devletine ve vatanına sahip çıktığını, dünyada eşi benzeri olmayan bir cesaretle kalkışmacı hainlerin geri püskürtüldüğünü dile getirerek, "Allah bir daha yaşatmasın" temennisinde bulundular.

'AZİZ MİLLETİMİZ DESTAN YAZDI'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI: FETÖ/PDY ihanet şebekesinin hain kalkışma girişimine karşı, kurşunlara ve tanklara kendisini siper ederek yeni bir destan yazan aziz milletimiz, Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimini destansı direnişiyle etkisiz hale getirmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman milletimiz, dünyada eşine rastlanılmaz bir cesaretle kalkışmacı hainlere gereken dersi vermiştir. Bu alçak girişime karşı koyarken 251 vatandaşımız şehit, 2 bin 193 vatandaşımız gazi olmuş; milletimiz türlü tehdit ve tehlikelere rağmen asla geri adım atmamış ve meydanı darbecilere bırakmamıştır. Demokrasimize darbe indirmek ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerinin, ülkemizin birliğini ve yüce Türk milletinin huzurunu hedef alarak 15 Temmuz 2016 gecesi bulundukları haince kalkışma girişimini bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyorum.

'DÜNYAYA ÖRNEK OLDU'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Milletimi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum' çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanında caddeleri, sokakları dolduran, imanlı yüreğiyle hainlere karşı koyan milletimiz yediden yetmişe genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle ihanetin önünde set olmuş, şehadete cesaretle yürümüştür. Bu direniş dünyaya örnek teşkil etmiş, Türkiye aşkına bir olan yürekler omuz omuza durdukça bu milletin asla yenilmeyeceği 15 Temmuz'da görülmüştür.

'ACI VE GURUR BİR ARADA'

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: 15 Temmuz, FETÖ eliyle gerçekleşen büyük bir ihanet ve işgal girişimiydi. Bugün acıyı ve büyük bir gururu bir arada yaşıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı liderliğinde bu ihanet girişimi aziz milletimiz sayesinde geri püskürtülmüştür. Halkımız kenetlenerek büyük bir zafer kazanmıştır. Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar, ihanetler yaşatmasın."

'DESTANSI MÜCADELENİN ADI'

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Orhan KIRCALI: Demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için Aziz Milletimizin gösterdiği destansı mücadelenin adıdır 15 Temmuz. 'Türkiye aşkına' diyerek bugün ve yarın da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bütün terör örgütlerinin kökünü kazıyacak, büyük ve güçlü Türkiye yolundaki hedeflerimize inşallah ulaşacağız.

'HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ'

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN: FETÖ tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne, ülkemizin millî birlik ve beraberliğine, geleceğine ve kardeşliğine karşı yapılan hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi; tarih boyunca vatan ve bağımsızlık aşkıyla nice gaileleri atlatan aziz milletimizin devletine, vatanına, demokrasisine ve geleceğine canı pahasına sahip çıkarak, bu değerlerden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiği bir kahramanlık örneğidir.  Vatan ve kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden 251 şehidimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. 

'CANLARINI ORTAYA KOYDU'

Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ: F-16’lardan atılan bombalar, sokakları dolduran tanklar, halka sıkılan kurşunlar, işgal edilen kamu kurumları ve tarihinde ilk kez bombaların hedefi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Türkiye; bundan 6 yıl önce, tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. Tarihinin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen milletimiz, o ihanet dolu 15 Temmuz gecesinde de 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım' şiarıyla canını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlık yolundaki kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha haykırdı. 

'ÇAĞ DIŞI GİRİŞİM'

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL: 15 Temmuz; karanlık gecenin, aydınlık sabahında milletimizin birlik ve beraberliğiyle tarihe kazıdığı kahramanlık destanının adıdır. 15 Temmuz’da teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en cesur karşılık yüce milletimiz tarafından verilmiş; Bu çağ dışı darbe girişimine farklı düşünceden toplumun bütün kesimleri; siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, medya ve iş dünyası kararlılıkla karşı koymuşlardır. 

'HER NE ŞARTTA OLURSA OLSUN'

AK Parti İl Başkanı Av. Ersan AKSU: O gece sokaklara ve meydanlara akın akın koşan milletimiz, darbecilere direnmiş, şanlı tarihimizde kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Milletimiz tankların, kurşunların karşısına durarak her karış toğrağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatanını korumuş, bayrağını dalgalandırmış, ezanını susturmamıştır. Allah'ın yardımı, Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve milletimizin cesareti ile yazılan destansı mücadele, Türk milletinin tarih boyunca olduğu gibi her ne şartta olursa olsun istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 

'GEREKEN YAPILDI'

MHP İl Başkanı Abdullah KARAPIÇAK: 15 Temmuz 2016'da milletimizin hür iradesine bir darbe vurulmak istendi. Milletimizin feraseti ile bu darbe girişimi püskürtüldü. Terör örgütleri ile sonsuz bir mücadele var şu anda. 15 Temmuz, 28 Şubat, e-muhtıralar, 80 ihtilalleri bundan sonra yaşanmasın. Bunları hep yaşadık ve acı tecrübelerimiz var. '15 Temmuz'ların bir daha yaşanmaması için gerekenin yapıldığına inanıyorum.  

'KINIYOR VE LANETLİYORUM'

İYİ Parti İl Başkanı Hasan AKSOY: Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden hain girişimi bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. 15 Temmuz gecesi millet iradesini ortaya koymuştur. Allah bizi ve ülkemizi bu gibi girişimlerden korusun. İşgal ve darbe girişimlerine karşı milletimiz daima uyanık olacaktır. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ise sabır diliyorum.

'ALÇAK SALDIRI'

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU: Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir: Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz. 15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi ve demokrasimizin kalitesi tescillendi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.