Samsun Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Yazıcı, Kurban Bayramı'nda pazarda meyve sebze fiyatlarının artması ile ilgili, "Fiyat artışına tatil nedeniyle ürünlerin az gelmesi neden oldu" dedi.

YAZICI ÜMİT VERDİ

Samsun Medya Grubu'na meyve sebze fiyatlarında yaşanan artış ile ilgili açıklama yapan Yazıcı, pazarda yaşanan söz konusu fiyat yükselişinin önümüzdeki haftadan itibaren hızla düşüşe geçeceğini ifade etti. 

ÜRÜN AZ GELDİ

Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Yazıcı, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı'nda pazarlarda fiyat artışı oldu. Buna ise bayramda tarladan ürün toplayacak işçi bulunamaması nedeniyle ürünlerin az gelmesi neden oldu. Üretici işçi bulamadığı için ürününü piyasaya süremedi. Önümüzdeki haftadan itibaren meyve sebze fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Şuan pazarda karpuzun kilosu 4-5 TL, kaysının kilosu 15, üzümün kilosu 15, muzun kilosu 18-20 TL arası, domatesin kilosu ise 7-10 TL arası satılıyor. Salatalığın kilosu bayramda 10 TL ye kadar çıktı. Bu fiyatlar yavaş yavaş düşecek. Bununla birlikte vatandaşın alım gücü de kalmadı. Eskiden 5-6 kilo alınan meyveler artık yarım kilo ve tane işi olarak alınıyor. Haliyle pazar esnafının da bu nedenle yüzü gülmüyor. Satan içinde alan içinde şuan durum iyi değil."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.