Samsun'da 1956 yılında kurulan Kahveciler Büfeciler, Otelciler, Gazinocular, Çay Ocakları, Müzisyenler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın olağan genel kurulu 2 adayın yarışı başladı. Akşam saatlerinde sonuçların belli olması bekleniyor.

Kahveciler Büfeciler, Otelciler, Gazinocular, Çay Ocakları, Müzisyenler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Kongre Salonu'nda başladı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemlerinin aldığı, kurulda ilk önce Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, selamlama konuşması yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

WhatsApp Image 2022-03-30 at 13.27.39.jpeg

'BİZ DAHA İYİ YAPARIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunamasının ardından ilk sözü Başkan adayı Köksal Orman, aldı. Orman, "Bizim üye arkadaşlarımıza, hizmet anlayışı vardır. Hizmet anlayışı üzerinde bizim mücadelemiz vardır. Kimseyi ayrıştıramayız. Bizim ayrıştırma gibi bir bir gücümüz, hakkımız öyle bir de düşüncemiz yoktur. Tahmini bütçenin yani 784 bin 300 liranın nereye harcanacağı konusunu kimse inceledi mi? Neden bu genel kurul üyelerimize bu seçime gidilmeden önce bu evraklar verilmez, incelenemez? Neden insanlar verdiği paranın nereye gittiğini görmez? Bizler sadece sizin bize vermiş olduğunuz yetkiyi dört yıl kullanarak; sizin adınıza yönetmek. Bizim başka bir yetkimiz yok. Biz sizler var oldukça varız. Bizim büyüğümüz de burda güzel hizmet vermiştir. Ona da saygı gösteririz. Ama biz bundan daha iyi yaparız" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-30 at 13.27.40 (2).jpeg

KARA: ESNAFIMIZA İCRA GÖNDERMEDİK

Pandemi döneminde esnafın yanında olduğunu söyleyen mevcut başkan ve aday Mustafa Kara ise; "Aday olmuştur. 2 sefer çıkmış kaybetmiştir. Bu üçüncüdür hakkında hayırlısı olsun. Köksal kardeşimiz tahmini bütçeden bahsetti. Adı üstünde tahmini bütçedir. Pandemi döneminde esnafımın her zaman yanında oldum. Köksal kardeşimin babası Adem kardeşim bilir. Kendileri köydeydi. Evraklarını kendim verdim. Pandemiden kendileri bile faydalandı. Çok sıkıntı çektik. Ben yapılması gerekenlerin en iyisini yaptım. Siz bizden daha iyisini bilir değerlendirirsiniz. Odamızın saygınlığını yüceltmek için kendi kurduğum kooperatifimden kredi çekip araç aldık. Oda üyelerimizi sıkmadık, boğazlamadık. Kapılarına icra göndermedik. Benim tarzım da değil" diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-03-30 at 13.27.39 (1).jpeg

SIK SIK TARTIŞMALAR YAŞANDI

Konuşmaların ardından bin 178 delegesi olan odasının seçime geçildi. Oy kullanma esnasında her iki adayın yönetim kurulu üyeleri arasında sık sık tartışmalar yaşandı. Seçim saat 17.00'da sona erecek ve yapılacak sayımın ardından yeni başkan açıklanacak.

Hakan AKGÜN - Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

WhatsApp Image 2022-03-30 at 13.27.40 (1).jpeg 

WhatsApp Image 2022-03-30 at 13.27.39 (1).jpeg