Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinasyonu ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesinin katkılarıyla, Dünya Çevre Haftası dolayısıyla “Temiz Deniz, Temiz Dünya” sloganıyla çocuklara yönelik bir etkinlik düzenlendi.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Çevre Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliğe, Samsun’da pilot okul olarak seçilen 100. Yıl İlköğretim Okulu'ndan öğretmen Arif Uçarlı gözetiminde 30 öğrenci katıldı. Etkinlikle ilgili açıklama yapan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam: “Teknolojinin, hazır gıda sanayiinin ve işlenmiş gıdaya erişim olanaklarının gelişmesiyle birlikte çeşitli atıklarla her geçen gün artan bir çevre kirliliği tehdidi ile maalesef karşı karşıyayız. Bu durumda, yarınlarımızın güvencesi ve ülkenin mirasçısı çocuklarımıza bırakacağımız daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir tarımsal üretim modeli için her birimize düşen ödevler var. Bizler bugün burada, ‘ağaç yaşken eğilir’ atasözümüze istinaden, özellikle de algı ve değerleri henüz şekillenmekte olan yaş grubundan çocuklarımızın farkındalığını artırma umuduyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla beraber bu etkinlikte bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

ÖRNEK OLMAK DURUMUNDAYIZ

"Denizlerimiz yalnızca avlanma ve gıda temini açısından değil, aynı zamanda turizm ve Ülkemizin tanıtımı açısından da önemlidir" diyen Sağlam, "Bu minvalde her birimiz çevresel kirliliğe az veya çok katkımızı sorgulamak ve bu konuda çocuklarımıza öğüt vermekten ziyade bizzat örnek olmak durumundayız. Çevre kirliliğine duyarlılık geliştirilmesi açısından bu gibi çalışmaları önemsediğimizi ve her şekilde her an desteğe hazır olduğumuzu belirtir, Dünya Çevre Gününüzü tebrik ederim.” ifadelerine yer verdi. 

BALIKLARI ÖĞRENDİLER

Etkinlikte; deniz ve iç sulardan çıkarılan terk edilmiş ağ ve diğer (pet şişe, teneke kutu, lastik teker vb.) atık malzemeler dalgıç eşliğinde denizden çıkartılarak öğrencilere sergilendi. Ayrıca denizden çıkarılan kabuklu deniz canlılarının da çocuklarda büyük bir merak ve ilgi uyandırdığı gözlendi. Öğrencilere çeşitli ikram ve hediyelerde bulunulmasının ardından, su ürünleri mühendislerince balık çeşitleri ayrıntılı şekilde tanıtıldı.

Elvan İlhan

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN