Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç,  bakteriler pnömoni (zatürre) hastalığı ile ilgili salgın iddialarına yönelik, "Telaşa gerek yok. Ortada bir salgın durumu söz konusu değil" dedi.

"AŞISI DA TEDAVİSİ DE VAR"

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, bakteriler pnömoni-zatürre hastalığı ile ilgili bir salgın yaşandığı yönündeki iddialar üzerine Samsun Medya Grubu'na açıklama yaptı. Bakteriler pnömoni-zatürre hastalığının, mevsimsel geçiş ve ani hava değişiklikleri esnasında yaşandığını belirten Oruç, "Telaşa gerek yok. Ortada bir salgın durumu söz konusu değil. KOAH ve kronik rahatsızlığı olan yaşlılarda görülen bakteriler pnömoni-zatürre hastalığının aşısıda, tedaviside var. Samsun'da ise baktariler pnömoni-zatürre hastalığı ile ilgili bir artış yaşanmamaktadır. Mevsimsel solunum hastalığı olarak bilinen ve daha çok yaşlılarda görülen bakteriler pnömoni-zatürre hastalığı ile ilgili her yıl Kasım ve Mart ayında pnömoni aşıları yapılmaktadır." dedi.

"GÜNLÜK 10 VAKA VAR"

Samsun'daki koronavirüs vaka sayışarıyla iligi de açıklama yapan Oruç şunları söyledi: "Samsun'da vakalarımız çok azaldı. Şuan Samsun'da günlük vaka sayımız 10-12 bandında seyrediyor. Yoğun bakım servislerimizde ise 1 hastamız var. Servislerde tedavi gören Kovidli hasta sayımız da 8'e kadar düştü. Aşı çalışmaları amacına ulaştı. Bununla birlikte Omicron varyantı da aşının yapacağı işi hızlandırdı. Kovid'ten artık uzaklaşıyoruz."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.