Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, aile sağlığı merkezleri açarak, hekim başına düşen hasta yükünü azaltmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu ay içinde 13 aile hekimliği birimi açtık. Eylül ayında da açarak, hekim başına  düşen nüfusu azaltıp vatandaşlarımızın da nitelikli sağlık hizmeti alması için gerekenleri yapmaktayız" dedi. 

5 HEKİM KAPASİTELİ 

Tekkeköy ilçesine kazandırılan 19 Mayıs Aile Sağlığı Merkezi'nin ilçeye kazandırılmış olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Oruç, merkezde kapasitenin 5 hekime kadar çıkabileceğini söyledi. 

Aile sağlığı merkezlerindeki yoğunluğun azaltılmasının hedeflendiğini ifade eden Oruç, "Daha önceden de İl Sağlık Müdürlüğü olarak planlamış olduğumuz, ilimiz ve ilçelerde nüfus yoğunluğunun artması ve aile sağlığı merkezlerindeki yoğunluğu azaltma çabaları neticesinde  buraya da yeni bir aile sağlığı merkezi açmış olduk. Şu anda 3 hekimlik bir aile sağlığı merkezimiz var. Buranın kapasitesi 5 hekime kadar çıkabilecek. Çok nezih güzel bir ortam oldu.  Şehrimizin Tekkeköy ilçemizin büyüyen tarafına doğru yapmış olduk. Daha sonra burada nüfus artarsa sayılarımızı artırabiliriz. Bakanlığımızın da paylaşmış olduğu gibi aile hekimi başına nüfusumuzu 2 bin 700'e kadar düşüreceğiz. Şu anda 3 bin civarında nüfusumuz var. Bu ay içinde 13 aile hekimliği birimi açtık. Eylül ayında da açarak, hekim başına  düşen nüfusu azaltıp vatandaşlarımızın da nitelikli sağlık hizmeti alması için gerekenleri yapmaktayız" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.