Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar yarıyıl nedeniyle mesaj yayımladı. Mesajında öğrenci, öğretmen ve velilelere seslenen Ağar, "Cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir" dedi. 

murat agar ic

"EĞİTİM ORTAK BİR SÜREÇTİR"

"Öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşmamızın ardından Antyeri Mahallemizdeki okulumuz ve çevresinde sürdürmüş olduğumuz çalışmaları ilçe milli eğitim müdürümüz ile birlikte yerinde inceleyerek gerekli tespitlerimizi yaptık" diyen Ağar,  "Eylül ayında başladığımız 2022 - 2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemini, öğrencilerimize karne vererek tamamlıyoruz. Eğitim ortak bir süreçtir. Çocuklarımızın başarısını, yalnızca akademik başarı olarak görmek bizi yanlışa düşürür. Cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir" ifadelerini kullandı. 

Ağar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Öğrenciler,

Bizim için çok değerlisiniz. Ülkemizin güçlü yarınları adına sizlere güvenimiz tamdır. Çalışmalarınızın karşılığı olan karne heyecanınızı ve sevincinizi ben de paylaşıyor, gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinizi içtenlikle kutluyorum. Bakanlığımızın bu yarıyıl tatilinde ilk kez açacağı kurslara katılmanız ve yayınladığı yeni dijital eğitim materyallerini takip etmeniz sizler için faydalı olacaktır.

Çalışmak ve hayata ümitle bakmak, insanın en büyük hazinesidir. Sizlerin de bu anlayış doğrultusunda merak ve yaratıcılığınızla geleceğe hazırlanacağınıza gönülden inanıyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir gönül mesleğidir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, ulaştıkları bütün başarılarda, iyiliklerde, güzelliklerde en büyük pay ve başarı size aittir. Yeni Türkiye'nin genç evlatlarını sizler yetiştiriyorsunuz. Bu sorumluluğun bilincinde gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Kıymetli Velilerimiz,

Büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyor, her bir öğrencimizin bireysel farklılıklarını dikkate alarak ve özel olduklarını bilerek çalışıyoruz. Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin kalıcı ve verimli olabilmesi, öğrenci, öğretmen ve siz velilerimizin yıl boyunca iş birliği içerisinde çalışmalarına bağlıdır. İyi bir eğitim öğretim ortamının sağlanması ve eğitimde başarının arttırılması adına veli ve okul iletişimi çok önemlidir. Sizlerin öğrencilerimizin eğitimleri ile olan ilgi ve alakanız çocuklarımızın başarılarını arttıracak, onları daha da yükseltecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyor; 6 Şubat 2022 Pazartesi günü tekrar eğitim öğretime sağlıklı bir şekilde dönmeyi temenni ediyorum.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.