Havaların soğuması ile birlikte Afyonkarahisar’da balık fiyatları yüzde 80 oranında artarken, bu durumdan en çok şikayetçi olan balıkçılar, fiyatların düşmesi için havaların normale dönmesini bekliyor.

Tüm yurt ile birlikte Afyonkarahisar’da etkili olan soğuk havalar kentteki balıkçıları olumsuz yönde etkiledi. Kent merkezindeki balıkçılardan Ahmet Gezgin, soğuk hava ile birlikte havanın fırtınalı olmasının balık fiyatlarını önemli oranda arttırdığını kaydetti. Fırtınalı havalarda balık olmadığını söyleyen Gezgin, “Fiyatlar yüksek olmasına rağmen, yine elimizden geldiği kadar tezgahta balık eksik etmemeye çalışıyoruz. Vatandaşın balığa ilgisi var fakat, fiyatı pahalı olduğu için biraz düşünüyorlar” dedi.

Balık fiyatlarının 15 gün öncesine göre neredeyse 2 katı arttığını da belirten Gezgin, “Hamsinin şu anda kilogram fiyatı 7-8 lira arasında. Diğer balıkların fiyatları ise, istavrit 8 ile 10, alabalık 10, levrek ve mezgitte 20 lira civarında. 15 gün önce ise hamsi 4 ile 5, istavrit ise 6 ile 7 lira arasındaydı. Havaların mevsim normallerine dönmesini ve yağmur yağışının azalması ile balık fiyatlarının düşmesini bekliyoruz” diye konuştu.