Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası yapıldı. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın sembolik açılış hamlesi ile başlayan turnuva, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunda iki gün boyunca devam etti.
Turnuvanın ödül törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Sehavet Arslankurt, tüm hakemlere ayrı ayrı teşekkür etti. Arslankurt, “Benim gönlümde turnuvaya katılan tüm sporcularımız birincidir. Onları yürekten kutluyorum. Onları yetiştiren hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum. Ülkemiz için düşünce geliştirme yeteneğini arttıran bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bu bağlamda satrancın çok büyük bir önemi var. Başkanımız bu tür organizasyonlara büyük önem veriyor. İnşallah çok daha büyük turnuvalarda bir araya geleceğiz. Bu turnuvada bizlere destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Türkiye Satranç Federasyonu Osmaniye İl Temsilciliğine çok teşekkür ederiz” dedi.
Turnuvaya küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde olmak üzere toplam 183 yarışmacı katıldı. Yedi ve beş tur üzerinden yapılan turnuvada şu isimler dereceye girdi:
Küçükler Kategorisi; 1.Muhammed Mehmet Kocalar, 2. Mustafa Buğra Kocalar, 3. İsmail Eren Polat. Yıldızlar Kategorisi; 1. Anıl Adaş, 2. Mehmet Akif Özer, 3. Mehmet Emre Öztürk. Gençler Kategori; 1. Semih Muhammed Kara, 2. Fatih Usta, 3. Mehmet Bülbül. Büyükler Kategorisi; 1. Turhan Korkmaz, 2. Macit Yalçın, 3. Ramazan Karaca. Dereceye girenlere yarım altın, çeyrek altın, kupa ve satranç takımı verilirken, 4, 5 ve 6.’lara ise madalya hediye edildi.