İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde faytonculuk yapan 35 yaşındaki Engin Kırmacı, iddiaya göre aldığı uyuşturucunun etkisiyle çevredekileri rahatsız eden C.Y. tarafından kalbinden bıçaklandı. Ağır yaralanan Kırmacı kaldırıldığı hastanede öldü, katil zanlısı C.Y. ile yanındaki arkadaşı gözaltına alındı. C.Y.'nin kısa süre önce denetimli serbestlikten yararlanıp cezaevinden çıktığı öğrenildi.
Olay, Karşıyaka İskelesi yakınlarında dün saat 20.45 sıralarında meydana geldi. Faytonculuk yapan evli ve bir çocuk babası Engin Kırmacı, müşteri beklediği sırada, kendini ve çevredekileri rahatsız ettiği ileri sürülen 23 yaşındaki C.Y. ile arkadaşı A.Ö.'yü uyardı. Uyuşturucu kullandığı belirtilen C.Y.'nin rahatsızlık veren tavırları devam edince, Kırmacı iddiaya göre C.Y.'yi kolundan tutup uzaklaştırmak istedi. Tam burada, C.Y., yanındaki bıçakla Kırmacı'yı kalbinden yaraladı. Ağır yaralanan Kırmacı ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Kırmacı, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kırmacı'nın cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis ekipleri, C.Y. ile arkadaşı A.Ö.'yü kısa sürede yakaladı.
CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ
Sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen C.Y.'nin, bir süredir 'yaralama' suçundan cezaevinde bulunduğu ve 3 gün önce denetimli serbestlik kanunundan yararlandırılıp serbest bırakıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAF