Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulu’nda Ahmet Haşim Baki, başkan seçildi.
Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 2. Genel Kurulu Hasan Doğan Spor Salonu’nda yapıldı. Genel kurula Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve delegeler katıldı.
GENÇ: “BABA MESLEĞİ KOYUNCULUK OLAN BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM”
Seçim öncesi selamlama konuşması yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Hayvancılık bu şehrin en önemli üretim kaynaklarından biridir. Dolayısıyla Samsun’da hayvancılık da gelişmesi gereken en önemli üretim araçlarından birisidir. Hükümetimizin bu alanda hayvancılığa verdiği desteği yakından hisseden sizlersiniz. Hayvancılık önemlidir. Çünkü ben de sizler gibi köylüyüm. Hayvan üretiminde bulunmuş, hatta baba mesleği koyunculuk olan bir ailenin çocuğuyum” dedi.
Genel kurulda adayların konuşmasının ardından gündem maddeleri delegelerin oylarına sunuldu. Gündem maddelerinde eski Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydoğdu ve yönetim kurulu üyelerine zimmetine para geçirme iddiaları nedeniyle mahkeme yolunun açılmasına delegeler ‘evet’ oyu kullanırken, birlik başkanının maaşının da asgari ücreti geçmeyecek ve makam aracı olmayacak yönündeki oylamaya da ‘evet’ oyu verdiler.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından salonda bulunan delegeler geniş güvenlik önlemleri altında oylarını kullandı. Seçimde bin 468 delegeden 974’ü oy kullandı, 9 oy da geçersiz sayıldı. Kullanılan oylara göre, turuncu renkli listenin başkan adayı Ahmet Haşim Baki ise 502 oy alarak başken seçilirken, beyaz renkli listenin başkan adayı Zekeriya Şen 134 ve yeşil renkli listenin başkan adayı Murat Karagöl 329 oyda kaldı.
Ahmet Haşim Baki, Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yeni başkanı seçilirken, yönetim kurulu ise Osman Alagöz, İmdat Demir, Recep Dürlü, Selim Özaydın, Mevlüt Ceylan ve Yaşar Turhallı’dan oluştu. Seçimin ardından delegeler yeni başkanı Baki’yi omuzlarına aldı.
“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”
Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi 5 Haziran’da yönetimde yaşanan sorunlar nedeniyle birliğimiz kayyuma devredilmişti. Öncelikle şeffaf bir yönetimimiz olacak. Kapımız herkese açık olacak. Üyelerimizin sorunları bizim sorunumuz olacak” ifadelerini kullandı.